Tiebreakzege Sliedrecht Sport Dames 2

VoV, 11-12-2017. 5:50 uur. Afgelopen zaterdag mocht Sliedrecht Sport dames 2 weer spelen in De Basis! Na lekker samen te hebben gegeten was het tijd om aan te treden tegen VoCASA.

Om 16.45 klonk het eerste fluitsignaal en mochten we laten zien wat we in huis hadden. De basis bestond uit Famke, Iris, Mika, Jolijn, Laura, Pascalle en natuurlijk onze Liek. Helaas kwam weer naar voren dat de eerste punten van de wedstrijd gewoon niet zo ons ding zijn en keken we door onze eigen fouten al snel tegen een achterstand aan. Na de eerste time-out wisten we weer wat we moesten doen en begonnen we met terug knokken. Marloes kwam het veld in en begon meteen de ballen het veld in te beuken. Helaas maakte dit niet meer uit en werd er op 22-24 fout geserveerd waardoor de 1e set naar VoCASA ging.

In de tweede set begonnen we zoals we geëindigd waren wat voor de voorsprong in de set zorgde. Famke kon dankzij de goede pasjes Pascalle en Laura goed bedienen. Eline en Anke kregen kansen om te serveren en ook mocht Ilse aan het einde van de set haar debuut in de Basis maken. We wonnen deze set dankzij een foutserve van VoCASA met 25-22.

De derde set was een set waarin het lang gelijk op bleef gaan. Maar we kregen de ballen moeilijk op de grond aan de andere kant van het net. VoCASA wist als eerste het gaatje te slaan, er werd aan Sliedrechtse kant nog wat gewisseld maar dat mocht niet meer baten. Misschien raad je het al, maar ook deze set, ging door een foutserve naar VoCASA en weer was het 22-25.

De vierde set gaf het zelfde beeld als de derde. Ilse kwam er weer achter in om te verdedigen waarbij er deze keer wel iets heel merkwaardigs gebeurde. Na vorige week een bal te hebben gekopt, besloot ze nu de berging in te rennen. Gelukkig passte ze de volgende bal weer perfect en wisten we zelf uit te lopen, mede dankzij een ‘draagbal’ aan de kant van VoCASA. Hierna kwamen zij er niet meer lekker in en wisten wij de set binnen te halen met, jawel, 25-22!

Dit gaf veel vertrouwen voor de 5e set en dat was te zien! We schoten goed uit de startblokken en in no-time had de coach van VoCASA zijn time-outs gebruikt. We lieten ons hier niet door beïnvloeden en vooral Jolijn bleef de ballen er lekker inbeuken. Op 14-8 werd een prachtige staffel hard binnen geslagen en was de wedstrijd, na enige twijfel bij de scheidsrechter, toch echt gewonnen. Fijn!

Volgende week spelen we een belangrijke pot in Budel tegen Ledub die een plekje onder ons staan. Hopelijk zien we jullie daar!

gh @ VoV, verslag door Anke van As, Sliedrecht Sport D2. Foto Jan van den Noort.