Tiebreakzege VC Sneek H1 in Apeldoorn na 0-2 voor

VoV, 07-11-2023. 5:46 uur. Afgelopen zaterdag mochten de Sneker mannen aantreden in Omnisport te Apeldoorn voor hun wedstrijd tegen Dynamo H2. Eerder in de voorbereiding werden de mannen van Dynamo al getroffen en ondanks de winst toen beloofde dit een spannende wedstrijd te worden.

Na een wisselvallige voorbereiding met ziektes en blessures werd er om 16.30 begonnen aan de wedstrijd.

De eerste set begon direct spannend tot iets na de helft van de eerste set was het stuivertje wisselen, mede door een serveserie van Rutger Zoodsma werd de eerste set binnen gesleept met 20-25. Een goed begin in Apeldoorn.

De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste set. Echter aan het einde van de set werd het nog spannend door een goede serviceserie van Dynamo. De tweede set eindigde in 23-25. Waarbij de mannen van Dynamo direct een waarschuwing afgaven, deze wedstrijd is nog niet van jullie.

De derde set werd Sneek compleet verrast. Na wat wisselingen en minder dan optimale focus was de set voorbij voor de mannen er erg in hadden, eindstand 25-14. Een wake up call voor de Sneker mannen die een schepje erbij moesten doen wilden ze de wedstrijd afsluiten met winst.

Ook de vierde set was Sneek niet bij machte om het Dynamo moeilijk te maken en waar Dynamo beter en beter ging spelen gold dat niet voor Sneek ook deze set werd dik verloren met 25-15.

Dus 2-2 en een tiebreak was het resultaat na een 0-2 voorsprong. Dit wilden de mannen van Sneek niet laten gebeuren.

Na een spannende 5e set tot 10-10 kon Sneek door goed serveren en uitstekende block-defense uiteindelijk toch de 5e set binnenslepen. Een zwaarbevochten overwinning waar 2 punten bij konden worden geschreven!

Op dit moment wordt de eerste plek in de competitie bekleed en mag er volgende week gespeeld worden tegen nummer 2 VIVES H1, dat afgelopen zaterdag nog won van Sudosa H1.

Dit belooft een spannende wedstrijd te worden dus wij hebben alle aanmoediging nodig!

Aankomende zaterdag 19.00 in de Sneker Sporthal! Komt allen kijken. Afsluitend een feestje in het Sportcafé om de avond hopelijk geslaagd af te sluiten!

gh @ VoV, verslag van Luuk Boone. VC Sneek H1. Foto Marsha Potma.