Tijd voor het buitenland. De Dames.

VoV, 30-04-2023.  9:29 uur. Asterix Avo is de nieuwe kampioen van België. Na het winnen van de beker wist de ploeg van Laura Overwater en Nova Marring in twee duels de strijd om de titel te beslissen. Uit wonnen ze met 2-3 van VDK Gent, gisteren was er thuis een 3-1 zege.

Asterix had de beste start en hield de bezoekers in de eerste twee sets onder de twintig punten met setwinsten van 25-19 en 25-14.  Gent vocht zich terug in de wedstrijd met een 21-25 zege in de derde set. Daar bleef het voor de asten ook bij, in de vierde set was Asterix weer de veel betere ploeg en won met 25-13. Het bezorgde hen de vijftiende titel van België. Er was nog geen matchreport beschikbaar.

In Frankrijk is de halve finale tussen Béziers en Mulhouse beslist, Mulhouse won de tweede partij met 1-3 via 26-28, 25-21, 26-28 en 19-25. Thuis was er ook al gewonnen. Mulhouse kent de tegenstander in de finale nog niet want bij Venelles, de voormalige ploeg van Lynn Blenckers, vs. Le Cannet werd het 0-3 (20, 12, 23) waarmee de stand op 1-1 kwam.

Panathinaikos van Maret Grothues won thuis de eerste finalewedstrijd met 3-1 van Olympiakos. Via 25-10 en 10-25 werd het 1-1, daarna kon de ploeg van Maret Grothues de derde set met 25-21 voor zich beslissen. Van 2-1 maakten ze 3-1via een nipte 29-27 in de vierde set.

Maret scoorde 6 keer en was 20 keer foutloos op de servepas. Twee keer niet. De eigen score bedroeg 65 om 72 punten, Olympiakos speelde met een hogere foutenlast, alleen voor aanvallende fouten en foutserves bedroeg de score al 9 om 21.

Conegliano van Robin de Kruijf heeft zich ook voor de finale in Italië geplaatst. Uit tegen Novara boekten ze een 1-3 zege via de setstanden 21-25, 18-25, 25-20 en 23-25. Novara kwam voor 4.000 fans net tekort voor de tiebreak. Spelverdeelster Joanna Wolosz werd tot MVP gekozen, Katryn Plummer werd de topscorer en Robin de Kruijf scoorde tijdens drie invalbeurten twee keer.

VakifBank won in Turkije de halve finale om de Turkse beker met 3-0 van Aydin. Met 26-24, 25-20 en 25-16 werd het verschil in de eindstanden steeds groter. Nika daalderop had één invalbeurt en scoorde daarin 4 keer. Vandaag speelt VakifBank de finale tegen Fenerbahce.