Tijd voor het buitenland: De Dames

VoV, 22-02-2023. 5:00 uur. In Japan slaagde Hemeji Victorina van Celeste Plak er afgelopen weekend in twee dagen in wat ze daarvoor in 22 weekenden ook gelukt was. In de 22 voorgaande wedstrijden wonnen ze twee keer, afgelopen weekend waren er ook twee zeges, mede dankzij totaal 50 punten van Celeste Plak.

Tegen Kurobo Aqua Fairies wonnen ze met 0-3, via de setstanden 23-25, 11-25 en 24-26. In de eerste set waren er time-outs van de thuisploeg op 17-19 en 20-22 in een poging de nederlaag af te wenden, in de derde set gebeurde dat op 20-21 en 21-22. Steeds zonder succes.

Tegen Denso Airy Bees werd met 1-3 gewonnen. De openingsset ging dik verloren (25-11), daarna wonnen ze met 21-25, 20-25 en 23-25. In die partij scoorde Celeste Plak 34 keer. Haar ploeg blijft wel op de laatste plaats staan.

In Griekenland verloor Anna Mebus met AO Lamias met 1-3 van Ilisiakos. In de tweede set kon de ploeg van haar via 25-16 de 18-25 uit de openingsset ongedaan maken. Daarna waren de gasten met 23-25 en 20-25 twee keer de betere. Anna Mebus scoorde 5 keer, ze stond 4 sets op spelverdeling.

Panathinaikos, de ploeg van Maret Grothues won met 3-0 (11, 14, 13) van ZAON. Maret Grothues speelde niet.

In Slowakije won UKF Nitra bij Uniza Zilina met 1-3. De ploeg van Lavinia Maiorano, die overigens niet speelde omdat ze ziek was, won met de setstanden 25-19, 16-25, 22-25 en 12-25. En blijft in de B-poule koploper.

Hylte/ Halmstad, de ploeg van spelverdeelster Lotte Groninger, won in Zweden de topper van Engelholm. Met 3-1 via de setstanden 25-21, 25-18, 14-25 en 25-21. In de derde set was het even een stukje minder bij haar team dan daarvoor en daarna. Lotte Groninger moest met één invalbeurt in de derde set genoegen nemen. Haar ploeg staat nu derde (17-36), nummer twee is nog steeds Engelholm (16-43). Koploper is Örebro.

Op Cyprus speelde Lemesos van Nikki van der Veen uit tegen Anorthosis Famagusta, dat in de strijd om de positie vijf tot en met acht ook de eerste wedstrijd had gewonnen. Via de 0-3 zege hadden ze een puntje meer dan Lemesos, dat vorige week met 2-3 won.

Voor Lemesos dus wederom een uitwedstrijd, in Nicosia. De eerste set werd met 25-18 gewonnen door de thuisploeg. Ook de 2e set ging met 25-22 verloren. De derde set werd met ruime cijfers gewonnen door Lemesos 16-25 en even leek het, net zoals vorige week, een vijfsetter te worden. In de 4e set werd het 20-20 maar toen werden foutjes Lemesos fataal en ging de 4e set met 25-21 verloren, dus een 3-1 nederlaag.

Nikki van der Veen speelde de hele wedstrijd, had goede servicereeksen, serveerde 17 keer, aanvallend was ze goed voor 14 punten, met een aanvalspercentage van 51%.

In Italië werd de wedstrijd Cuneo vs. Firenze (Kim Klein Lankhorst vs. Jolijn Knollema) gisteravond gespeeld. Het werd een 2-3 zege voor Firenze, Britt Herbots werd tot MVP gekozen. Ze maakte voor 2.100 toeschouwers 21 punten. Firenze maakte twee keer een achterstand in sets ongedaan en won de tiebreak met 15-17.

Cuneo had de veel betere eigen score, 88 om 73, drie speelsters scoorden meer dan twintig punten. Echter hadden ze met 31 om 18 scores voor de tegenstander ook de veel hogere foutenlast. Kim Klein Lankhorst speelde niet, Jolien Knollema had twee invalbeurten en maakte 3 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV en Lemesos.