Tijd voor het buitenland: De dames

VoV, 01-03-2023. 4:35 uur. In de Bundesliga werd er afgelopen weekend niet alleen om de Pokal gespeeld, daaraan voorafgaand speelden een dag eerder al Schwarz-Wess Erfurt en VfB Suhl tegen elkaar. Met bij het zwart-witte team een drietal Nederlandse dames, die de wedstrijd met 0-3 verloren (19, 21, 19). Suhl had de betere eigen score (45 om 55) en maakte minder fouten, die voor de tegenstander een direct punt opleverden (20 om 14).

Voor Vera Mulder was er een troost dat ze tot MVP werd gekozen, mede op basis van de 15 punten die ze scoorde. Demi Korevaar maakte er 6 en libero Romy Brokking werd 17 keer door Suhl getest met hun opslagen, 1 keer ging het bij haar mis.

In Griekenland behaalde Maret Grothues in de uitwedstrijd met Panathinaikos bij ASP Thesis een snelle en ruime 0-3 zege via de setstanden 10-25, 14-25 en 19-25. Ze scoorde 9 keer en was foutloos op de servepass. Haar team was met een score van 28 om 49 heer en meester aan het net.  Of is dame en juf in dit geval beter.

Voor de ploeg van spelverdeelster Anna Mebus was er geen succes. Uit bij Markoupolo verloor Lamias met 3-0. Via 25-21, 25-21 en 25-16. Anna scoorde 6 keer, waarvan 2 keer blokkerend en 1 keer serverend.

In de stand gaat PAOK aan kop (49 punten), dan volgen AEK (45) en Panathinaikos (43). Lamias staat met 13 punten op de tiende plaats.

Celeste Plak kon afgelopen weekend met haar ploeg Himeji Victorina een keer als winnaar en een keer als verliezer de wedstrijden afsluiten. Zaterdag was er een 3-1 zege op JT Marvelous via de setstanden 25-21, 25-22, 15-25 en 25-20.

Zondag werd met 1-3 van de Okayama Seagulls verloren. Een kantje boord nederlaag waarbij de eerste twee sets met 25-22 en 22-25 twee gelijkwaardig teams lieten zien. Daarna waren de Seagulls in de set finales net een beetje effectiever met 24-26 en 25-27. Celeste Plak scoorde 39 keer in deze twee wedstrijden. Haar ploeg blijft op de laatste plaats staan.

In Zweden boekte Hylte/ Halmstad van spelverdeelster Lotte Groninger een 3-0 zege op Lund. Via de setstanden 25-22, 25-16 en 25-14. In de tweede set viel Lotte Groninger in en ze bleef in de derde in de basis staan. Middels haar opslag scoorde ze een ace.  Haar ploeg staat met 18-39 op de derde plaats. Boven hun team staan Örebro (18-45) en Engelholm (17-46)

Anneclaire ter Brugge kwam afgelopen weekend met Bydgoszcz thuis in actie tegen hekkensluiter UNI Opole en zij sloot met haar ploeg met een 3-0 zege af. Op de 25-21 in de eerste set volgden in de volgende sets 25-15 en 25-14, dus een ruime zege voor haar ploeg. Anneclaire ter Brugge scoorde 15 keer, daarmee werd ze topscorer van de partij.

Bydgoszcz bezet de achtste plaats op de ranglijst met 14 punten uit 15 wedstrijden. UNI Opolo is de nummer elf met 16-11. Een zeer belangrijke zege dus in dit kelderduel voor haar ploeg.

In Slowakije speelde UKF Nitra van Lavinia Maiorano ut bij Nove Mesto Nad Vahom. Een hele mond vol. Nitra won met 1-3. Na de dikke nederlaag in de eerste set (25-12) herpakten ze zich in de volgende doorgangen en wonnen met 18-25, 21-25 en 20-25.

Lavinia Maiorano scoorde 16 keer, waarvan 2 blokpunten en 2 aces. Ze stond vier sets in de basis. Samen met haar teamgenote Bianka Bodnarova werd ze de topscorer van de partij. Haar team is de koploper in de ‘verliezersronde’, die we hier te lande de B-poule noemen en waar de vijfde plek de  inzet van deze  ‘nacompetitie’ is.

En in Brazilië noteerde Praia Clube van Anne Buijs de volgende zege. Uit tegen Sao Caetano werd met 0-3 gewonnen. De thuisploeg bleef met de score per set op 14, 19 en 20 punten steken. Anne Buijs had 10 keer succes met haar aanvallen en was 17 keer foutloos in de servepass. Haar ploeg is met 17-46 koploper, Osasko, de nummer twee, staat op 17-40.

Op Cyprus speelt Nikki van der Veen vanavond met Lemesos.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Tauron Liga, Anneclaire ter Brugge (11).