Tijd voor het buitenland: De mannen

14-02-2023. 13:56 uur. In Tsjechië stonden de teams van de twee Oranje spelverdelers tegenover elkaar. Karlovarsko  was op bezoek bij Kladno ofwel Wessel Keemink speelde tegen Gijs van Solkema. Het werd een 1-3 zege voor de ploeg van Wessel Keemink. Met 23-25 en 22-25 namen ze een 0-2 voorsprong. Gijs van Solkema, die in de tweede set was ingevallen en daarna in de basis bleef staan, kon in de derde set voor een ommekeer zorgen (25-22) maar zag daarna de vierde set met 21-25 verloren gaan. Keemink scoorde 2 keer, van Solkema 4 keer.

Stijn van Schie behaalde met Budejovice een 3-0 zege tegen Brno. Via 25-23, 25-18 en 25-19. Hij stond twee sets in de basis en scoorde 9 keer, haalde een scoringspercentage in de aanval van 60%,

Karlovarsko is met 22-56 de koploper in Tsjechië, Liberec staat één puntje achter hen. Budejovice staat vierde met 22-49 en Kladno zesde met 22-38.

In Roemenië won Dinamo Bucuresti van Ewoud Gommans met 3-0 van Suceava. Met twee keer 25-15 en 25-20 pakten ze de driepunten, waarmee ze na 17 wedstrijden één punter achterbleven op koploper Steaua Bucuresti. Ewoud Gommans moest wegens ziekte verstek laten gaan.

In Griekenland behaalde Gijs Jorna met PAOK Thessaloniki een vlotte en ruime uit overwinning op Aristotelis Skydras. Met slechts 16, 13 en 21 punten moest de thuisploeg genoegen nemen.  Bij het ingaan van de big points had de ploeg van Jorna met 12-21 (1ste set), 11-21 (2de set) en 18-21 (laatste set) steeds een geruststellende voorsprong. Jorna scoorde 7 keer. Vooral serverend (0 om 12 aces) maakten ze het verschil. PAOK staat tweede.

In Polen was er winst voor de ploegen van Niels Klapwijk en Twan Wiltenburg, Dick Kooy verloor met Belchatow,

Project Warszawa van Niels Klapwijk, die één invalbeurt had en daarin niet scoorde, won uit bij Jastrzebski Wegiel met 1-3. De tweede set ging naar de thuisploeg (25-17) de andere waren met 18-25, 21-25 en 22-25 voor de ploeg uit Warschau. ZAKSA van Twan Wiltenburg won met 3-0 (30-28, 25-21, 25-18) van Barkom. Wiltenburg had een invalbeurt en scoorde één keer.

Dick Kooy leed met Belchatow een 2-3 nederlaag in eigen huis. De 2-0 voorsprong in sets ging via twee keer 23-25 verloren, waarna de tiebreak met 17-19 naar de bezoekers ging. Kooy scoorde 15 keer.

ZAKSA staat vierde (24-49), Warszawa is vijfde (24-46), Olsztyn zevende (23-40) en Belchatow elfde (24-30).

In Zuid-Korea was er opnieuw een zege voor Thijs ter Horst met Kepco. Voor 1.850 toeschouwers werd Woori met 3-2 verslagen. De 0-2 achterstand kon mede door een productieve Thijs ter Horst omgebogen worden naar een 3-2 overwinning. Via 25-21, 25-22 en 15-8. Ter Horst scoorde 32 punten, waarmee hij opnieuw de topscorer werd. Kepco staat vierde, in punten gelijk met Woori, de nummer drie.

In Oostenrijk leed Waldviertel van Daan Streutker in eigen hal een 1-3 nederlaag tegen TSV Hartberg. Via de setstanden 17-25, 17-25, 25-18 en 22-25. Daan Streutker begon in de basis en had na de eerste set alleen nog een invalbeurt in de vierde. Hij scoorde 3 keer. Waldviertel staat op de 6de plaats op de ranglijst.