Tijd voor het buitenland: Midweekse duels

VoV, 02-03-2023. 6:32 uur. Op Cyprus werd deze week van de normale routine afgeweken voor wat betreft de speeldag bij de dames. Dat was tot nu steeds op dinsdagavond, deze week werd het woensdagavond. Nikki van der Veen (foto) speelde met Lemesos gisteravond thuis tegen Dikefalos Geriou.

In de eerste twee sets kwam Lemesos een paar keer op een voorsprong van vijf punten maar de tegenstander kwam telkens terug in de set en in de buurt van hun score. Toch werden deze sets gewonnen met 25-21 en 25-23. De derde set ging heel gemakkelijk naar de ploeg van Nikki van der Veen. Dikefalos kreeg weinig ballen onder controle. Enkele jonge wisselspeelsters bij Lemesos kregen speeltijd toen de thuisploeg met 20-9 voor stond, waarna de set met 25-14 en de wedstrijd dus met 3-0 werd gewonnen.

Nikki scoorde totaal 9 punten. Lemesos staat nu 2de met 5 punten in de B-poule. Anorthosis staat 1ste met 9 punten.  De andere twee teams staan op 2 punten na 3 wedstrijden. Lemesos is door deze zege zeker van handhaving omdat ook de punten uit de eerste helft van het seizoen daarvoor meetellen.

In Brazilië won Praia Clube van Anne Buijs met 3-0 van Maringa. Via de setstanden 25-17, 25-15 en 25-20.  Met 49 punten uit 18 wedstrijden blijven ze ver voor op hun directe achtervolger Osasco, die 40 punten uit 17 wedstrijden heeft. Anne Buijs

In Roemenië eindigde de stadsderby Dinamo Bucuresti vs. Rapid Bucuresti in een 3-0 zege voor Dinamo, de ploeg van Ewoud Gommans. Via de setstanden 25-23, 25-20 en 25-19. Ewoud Gommans had twee invalbeurten waarin hij niet scoorde. Zijn ploeg blijft op één puntje afstand van de koploper op de tweede plaats staan.

In Zuid-Korea verloor Kepco van Thijs ter Horst voor 2.000 toeschouwers met 1-3 van KAL Jumbo’s via de setstanden 20-25, 18-25, 25-23 en 18-25. Thijs ter Horst scoorde 19 keer. Zijn ploeg heeft weer met Woori van positie gewisseld. Kepco staat nu vierde, Woori derde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Nikki van der Veen.