Tijd voor het buitenland op zondag

VoV, 08-05-2023. 4:36 uur. Gisteren werd er in een aantal landen een vervolg gegeven aan de play-offs om de titel of de laagste podium plaats.

In Italië kwam Trentino thuis tegen Civitanova op een 2-1 voorsprong in wedstrijden via een ruime 3-0 winst in de derde wedstrijd. Het bezoekende Civitanova kreeg per set 17, 20 en 16 punten mee. Via 9 om 2 blokpunten en 8 om 0 aces werd heel duidelijk uitgedrukt op welke onderdelen de thuisploeg dik de baas was. Matey Kazinski werd met 18 treffers de topscorer, bij Civitanova kwam geen enkele speler met de score in de dubbele cijfers.

De strijd om de titel en het brons bij de dames in Turkije leverde een eerste zege op voor Fenerbahce en VakifBank. Zij wonnen met 3-1 en 1-3 van Eczacibasi en THY en staan met 1-0 voor in de titelstrijd en de derde plaats.

Bij Fenerbahce ging de eerste set (20-25 verlies) de knop op en zorgden de Souza (19), Vargas (17) en Fedorovtseva (15) voor veel punten, daar konden Boskovic (19), Voronkova (11) en Baladin (10) met hun scores voor Eczacibasi niet tegenop. Via de setstanden 25-14, 25-21 en 25-17 ging de winst naar Fenerbahce.

VakifBank, dat zonder Nika Daalderop speelde, won uit bij THY met 1-3 via de setstanden 18-25, 20-25, 25-23 en een wel hele ruime 8-25. Egonu scoorde 27 keer, Gabi 18 keer. De eigen score van 44 om 71 was overduidelijk.

Ewoud Gommans is er in Roemenië niet in geslaagd om met Dinamo Bucuresti het brons te bemachtigen. Net als zaterdag werd ook gisteren met 3-2 van Craiova verloren, waarmee de eindstand in de serie op 3-1 voor Craiova uitkwam.  Met twee keer 23-25 kon Bucuresti de 2-0 achterstand in sets wegwerken, de 18-16 in de tiebreak leverde Craiova het brons op. Ewoud Gommans scoorde 18 keer en was 25 keer foutloos in de servepass.

Anne Buijs won met Praia Clube de eerste en enige wedstrijd tegen Minas om de titel in Brazilië. Via twee keer 25-22 en 26-24 bleven zij aan de goede kant van de score en werden dus kampioen. Anne Buijs werd topscorer in de finale.