Vizier op volleybal

 

Time Out wint spannend duel vs. Avoir H2

VoV, 30-11-2021. 3:24 uur.  De mannen van Time Out Heren 1 hebben zaterdag 27 november hun stijgende lijn van de afgelopen weken door weten te zetten met een overwinning op Avior H2, de nummer drie in de tussenstand. Het werd de thuisspelende ploeg niet makkelijk gemaakt door het team uit Deventer, maar uiteindelijk wist Time Out drie punten te pakken, het werd 3-2.

Een stille sporthal met een lege tribune en een enkeling in de kantine is het decor voor de wedstrijd in Diepenheim. Voorafgaand aan de wedstrijd treffen de mannen van Time Out een gedicht van Sinterklaas in de kledingtas (zie foto) die hen een duidelijke boodschap op het hart drukt: punten pakken. Met die boodschap stelt coach Ron de Jong een – zo bleek later – sterke basis op in de eerste set.

Alhoewel het meteen vrij gelijk op gaat weten de Diepenheimers met 25-22 de eerste set op hun naam te schrijven. De toon is gezet en het eerste punt is binnen. Set twee gaat – na de nodige sensatie en wat onenigheid – met 18-25 naar Avior. De ploeg uit Deventer wint daarna ook de derde set met 20-25. Een wake-up call voor Time Out, ze moeten de vierde set winnen om nog kans te maken op de overwinning. En zogezegd, zo gedaan. Met 25-15 pakken ze set vier en moet er dus een vijfde set aan te pas komen.

Beide teams zijn gebrand op de overwinning en het gaat weer gelijk op, maar uiteindelijk wint Time Out met 18-16 ook de vijfde en laatste set. Een belangrijke 3-2 overwinning dus, waarmee ze stijgen naar een 8e plaats in de tussenstand. Waar een gedicht van de Sint al niet goed voor is, dank u Sinterklaasje!

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Cris Leuvelink, Time Out Heren 1.