Titel en promotie voor mannen Donitas

VoV, 01-04-2018. 7:51 uur. Voor Sportsbar Donitas betekende het uitstel van vorige week van het behalen van het kampioenschap van de eerste Divisie A bij de mannen geen afstel.  Gisteren was het alsnog zover. Al werd het geduld van de fans nog wel weer een keertje even op de proef gesteld.

Donitas had één puntje nodig, ofwel één setje om de vlag in top te kunnen hijsen. Tegenstander EVV Elburg wenste daar echter in de eerste set helemaal niet aan mee te werken, of waren het de zenuwen bij de thuisploeg, en nam brutaal met 20-25 de leiding. Donitas herstelde zich echter en vanaf de tweede set deden ze wat ze op één wedstrijd na het hele seizoen al deden, namelijk sets winnen om de wedstrijd te winnen.

Met 25-19 in de tweede set was de titel en promotie binnen, met 25-18 in de derde set namen ze een 2-1 voorsprong en een voorschot op de wedstrijdwinst, die ze daarna met 25-22 ook daadwerkelijk opeisten.