Titelstrijd in Turkije na zege Eczacibasi nog onbeslist

VoV, 19-04-2024. 6:54 uur. Bij de mannen in Turkije is de strijd om de titel beslist, Halkbank van Nimir Abel-Aziz legde na drie wedstrijden beslag op het goud, voor Dick Kooy van Fenerbahce was er zilver en Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra namen het brons mee naar Nederland.

Bij de dames kon de strijd om de titel gisteren beslist worden. Daar stond Fenerbahce van Vargas en Fedorovtseva met 2-1 voor tegen Eczacibasi van o.a. Boskovic.

De wedstrijd eindigde in een 3-0 zege voor Eczacibasi dat daarmee de stand op 2-2 in wedstrijden bracht. Fenerbahce heeft in het laatste duel van de ‘best of five’ serie het thuisvoordeel aan hun kant.

In een uiterst spannende wedstrijd in een geweldige sfeer pakte Eczacibasi het beslissende verschil in de eerste set met de side out en het breakpoint na 20-20. De 22-20 en 23-21 werden naar 25-21 getild onder stormachtige gejuich van de fans.

In set twee ging Fenerbahce bij 17-13 de time out in, kwam terug naar 18-17, waarna Boskovic, Baladin en Voronkova de stand naar 22-18 sloegen. Boskovic zette haar ploeg op setpoint bij 24-19 en met een omloopscore van mid Sinead Jack-Kisal pakte de thuisploeg de 25-21 setzege voor de 2-0 stand.

In set drie ging het gelijk op tot aan 16-16. Mid Jovanna Stevanovic van Eczacibasi scoorde mooie punten, bij Fenerbahce was routinier Eda Erdem vaak degene die de scorende klappen uitdeelde in die fase.  Bij 21-17 ging Fenerbahce de time out in, via een paar aanvallende fouten van de thuisploeg en een score van Ana Christina werd het 21-20, waarop Eczacibasi naar de zijlijn ging. Twee aces van Hande Baladin in deze cruciale fase maakten 24-20, waarna Tijana Boskovic de strijd met 25-21 besliste.

Boskovic werd met 25 punten de topscorer van de partij, bij Fenerbahce kwamen Fedorovtseva en Vargas niet verder dan 9 en 7 punten.