Vizier op volleybal

 

Titel in Utrecht voor van Driel-Schoon

VoV, 27-05-2019. 4:53 uur. Het afgelopen weekend deed de eredivisie beachvolleybaltour Utrecht aan. Onderaan de trappen van het Centraal Station, voor de hoofdingang van het Beatrixtheater, was het tijdelijke centrecourt neergelegd.

Zonder setverlies bereikten de bij de Kadijk Beach University trainende Emi van Driel en Raïsa Schoon de finale, waarin ze het mochten opnemen tegen Beachvolleybal Team Nederland team Emma Piersma en Pleun Ypma. Daarvoor hadden ze in de kwartfinale het duo Rekar / Rekar verslagen en in de halve finale waren ze te sterk voor Sophie van Gestel en Marloes Wesselink.

Ook deze finale wedstrijd wisten zij zonder set verlies naar zich toe te trekken. Hiermee haalden zij hun tiende eredivisietitel binnen, een unicum, zeker ook als je de leeftijd van de speelsters, 18 en 17 jaar, in aanmerking neemt. Een mooie trofee in de vorm van de Utrechtse Domtoren was hun deel.

Een uitstekende seizoenstart dus voor het jonge duo, dat met de World Tour winst in Göteborg eind april ook nog wereldrecordhouder is als jongste World Tour winnaars ooit.

gh @ VoV, persbericht en foto Kadijk Beach via René van der Giessen.