Vizier op volleybal

 

Titel in Zaandam voor Stam / Wouters

VoV, 01-07-2019. 5:21 uur. Tijdens de finaledag van de DELA Eredivisie Beach in Zaanstad daalde de temperatuur tot een iets verdraagzamere hoogte ten opzichte van de dag ervoor. Het stadion vulde zich met toeschouwers die wedstrijden kregen voorgeschoteld met een mooie mix van (inter)nationale ervaring en een hoop jong talent.

De winnaressen van de DELA Eredivisie Beach in Zaanstad zijn enorm blij met deze overwinning. Katja Stam en Julia Wouters pakten voor de 2e keer dit seizoen het goud in de Eredivisie. “Goud is heel belangrijk voor ons nu,” vertelt Julia Wouters. “We hebben een heel rijtje aan zilveren medailles achter de rug en we waren hard aan het werk voor dat stapje verder.”

De jonge Puk Stubbe en Esmee Priem stonden voor het eerst dit seizoen op het podium en dat met het zilver om hun nek. De Eredivisie toernooien zijn voor de twee talenten enorm leerzaam; ‘’We zien echt een stijgende lijn in de laatste toernooien en dat is super leuk om te zien,’’ vertelt Puk Stubbe. Mexime van Driel en Iris Reinders namen het brons mee naar huis nadat zij in hun laatste wedstrijd wonnen van Quirine Oosterveld en Mered de Vries.

  •  Om het Goud: Priem / Stubbe vs Stam / Wouters: 0-2 via 16-21 en 18-21.
  •  Om het Brons: van Driel / Reinders vs Oosterveld / de Vries 2-1 via 14-21, 21-11 en 15-10.

“Als ik op het veld sta, geniet ik nog steeds enorm van het spelletje. Dat is mijn manier om nog toernooien te winnen,’’ vertelde de 44-jarige Harley Marques Silva aan het begin van het toernooi. De man die op zijn leeftijd nog altijd fantastisch spel laat zien, onderbouwde deze woorden door in de finale de talenten Jasper Bouter en Ruben Penninga te verslaan.

Laatstgenoemde kijken met gemengde gevoelens terug op de finale; “Voor ons proces is het goed om tegen deze ervaren mannen te spelen en we zijn daarom erg blij dat ze deelnemen, helaas waren we vandaag niet goed genoeg,’’ aldus Jasper Bouter. De derde plek bij de mannen ging naar Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer, die in de wedstrijd om het brons wisten te winnen van Mees Blom en zijn gelegenheidspartner; de ervaren en nog altijd fanatieke Daan Spijkers.

  •  Om het Goud: Bouter / Penninga vs Silva / Zuccoli:  0-2 via 19-21 en 17-21
  •  Om het Brons: van der Ham / Nijeboer vs Blom / Spijkers:  2-1 via 24-26, 21-19 en 15-11.

De DELA Eredivisie Beach is op 6 en 7 juli in Groningen.

gh @ VoV, bron en foto Nevobo.