Titelstrijd in Duitsland naar vierde duel

VoV, 03-05-2018. 6:31 uur. Gisteravond streed Friedrichshaven, de ploeg van trainer coach Vital Heynen, thuis voor de eerste winst in de play off serie van de best of five voor de Duitse titel. De vorige twee wedstrijden waren verloren gegaan, thuis 1-3 en uit 3-2, en het bezoekende BR Volleys Berlijn kon dus Meister worden. Als ze wonnen.

Voor bijna 2.000 toeschouwers stak Friedrichshafen daar echter een stokje voor. Een bijzonder spannende finale in de eerste set, met time outs op 23-22 en 24-23, eindigde in een 25-23 zege voor de thuisploeg.  In de tweede set was Friedrichshafen vanaf het begin de dominante ploeg. De 8-4 en 16-8 standen bij de time outs zeggen genoeg. Het werd 25-16 en dus 2-0.

BR Volleys kwam in de derde set weer terug in de wedstrijd.  Na een aanvankelijke achterstand lukte het hen om met één puntje voor aan de tweede verplichte rust te beginnen, dat bouwden ze uit naar 17-21, waarna ze de set met 22-25 wonnen. De titelkansen in deze wedstrijden waren behouden. Opnieuw volop spanning in de vierde set. Het ruime verschil van vier punten bij 19-15 slonk naar één puntje bij de big points en het was dus voor de ploeg van Heynen zaak om steeds de side out binnen te halen. Dat lukte op 24-23 voor de laatste keer.

Met een 75  om 62 eigen score, verdeelt over blok 8/9, aanval 59/50 en aces 8/3, was Friedrichshafen drie keer de bovenliggende partij. Hun foutenlast lag een drietal punten hoger.

Zondag om 15:00 uur volgt de vierde wedstrijd in Berlijn. Wordt het gelijk of gaat de titel naar BR Volleys. Daar gaat het om.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Friedrichshafen.