Titelstrijd (m) in Italië nog onbeslist

VoV, 02-05-2018. 6:05 uur.  Civitanova heeft gisteravond in de vierde wedstrijd om de Italiaanse titel de stand op 2-2 in wedstrijden gebracht. De twee 3-1 thuiszeges van Perugia werden met een 3-2 en een 3-1 thuiswinst (gisteravond) van Civitanova ongedaan gemaakt. Op 6 mei wordt de beslissende vijfde wedstrijd in Perugia gespeeld.  Gezien het voorgaande zou je bijna zeggen dat zij dan ook de favoriet voor de Scudetto zijn.

Civitanova nam voor 4.300 fans via 8-3, 16-12, 21-16 en 25-19 een 1-0 voorsprong in sets. En ook in de tweede set leek de thuisploeg vlot naar de finish door te stomen toen er halverwege na 14-8 een 15-10 op de borden stond. De inhaalrace van Perugia leverde bij 22-22 een gelijke stand op, bij 23-24 en 24-25 kwamen ze op setpoint. Het laatste werd benut voor de 24-26 setwinst.

Civitanova pakte de winnende draad in de derde set weer op, Na de 6-6 liepen ze uit (15-11, 19-14) en lieten zich nu niet weer inhalen. Met 25-19 brachten ze de stand op 2-1. In set vier eenzelfde beeld, waarin de thuisploeg echter nu pas het verschil kon maken na de tweede technische time out. De 16-14 werd 22-17 en 25-20.

Osmany Juantorena werd topscorer en tot MVP gekozen. Hij maakte 25 punten, aanvallend scoringspercentage 61%.  Zijn collega Tsvetan Sokolov deed het in percentage zelfs nog beter (66%), maar in aantallen (19) net iets minder. Bij Perugia kwam Atanasijevic tot 20 punten en voor Zaytsev hield de teller bij 9 op. Met blok en aces scoorde Civitanova 22 keer, Perugia 9 keer. Aanvallend was er een 53 / 47 eindstand. Civitanova kon zich het permitteren twee paar fouten (28 om 24) meer te maken.