Vizier op volleybal

 

Tjoba staat aan vooravond zwaar seizoen

VoV, 07-09-2018. 13:52 uur. Met een wedstrijd in de voorronde van de beker morgen tegen Rosstars staat voor Hake Tjoba uit Klazienaveen het tweede seizoen als eerste divisionist voor de deur. Met een nieuwe trainer en een aantal nieuwe gezichten binnen de lijnen is het besef groot dat het waarschijnlijk een zwaar seizoen zal worden.

Trainer / coach Tjarko Muis kwam over van het Vordense Dash en weet dat de uitdaging groot is om de puzzel in Klazienaveen op tijd af te krijgen. “We zijn hard aan het leren, veranderen en puzzelen en het wordt een grote uitdaging dit seizoen. We hebben een aantal speelsters erbij gekregen, die de enorme stap moeten maken vanuit de eerste klasse. Daarnaast zijn we met een aantal 15 / 16 jarigen enorm verjongd en moet er nog veel aan basis -volleybalcomponenten gewerkt worden en dat kost tijd.”

De (voorronde) bekerwedstrijd van morgen komt volgens Muis dan ook veel te vroeg. “Niet alleen morgen komt te vroeg, tel ook de eerste zeven à acht competitiewedstrijden maar bij het groei- en bouwproces op voordat we gaan zien wat er werkelijk allemaal voor moois in dit team zit, want er zit zeker wel potentie in. We zijn mentaal en onderling als team gelukkig erg sterk voor zover ik nu kan inschatten en iedereen die mij een beetje kent weet dat ik de teambeleving van grote waarde vind voor het neerzetten van een goede prestatie.”

Het is dus passen en meten in Klazienaveen en de volleybalsters van Hake Tjoba zullen waarschijnlijk eerst moeten incasseren voordat ze kunnen gaan uitdelen. “We zullen in het seizoen moeten groeien en dat zal gepaard gaan met de logische frustraties en tegenslagen, maar we moeten en zullen doorbouwen aan ons uitgestippelde plan. Ik ben er zeker overtuigd dat we uiteindelijk een sterk genoeg team hebben om er een mooi seizoen van te maken. En dat we tijd nodig hebben is duidelijk, de wedstrijd van morgen zal voor ons dan ook puur in het teken van investeren in ons zelf staan.”

Ook komende zondag zitten de dames van Hake Tjoba niet stil. In Zuidlaren wordt dan een toernooi gespeeld om maar zoveel mogelijk tijd samen op het veld te staan.

De wedstrijd in de voorronde van de nationale beker tussen Rosstars en Hake Tjoba wordt zaterdag gespeeld om 18:00 in sporthal de Rossweide in het Overijsselse Rossum.

gh @ VoV, persbericht Hake Tjoba.