Top 3 Bundesliga wint zonder setverlies

VoV, 21-02-2021. 7:45 uur. MTV Stuttgart trof na de teleurstellende nederlaag tegen SC Potsdam met rode lantaarndrager Erfurt de ideale tegenstander om weer aan het zelfvertrouwen te werken.  Met een 3-0 zege deden ze dat zoals verwacht ook. Met het oog op de belangrijke wedstrijd van woensdag tegen koploper Dresden gaf Stuttgart enkele speelsters rust, waardoor het lang niet allemaal zo gladjes verliep als de 3-0 (13, 19, 19) wellicht doet vermoeden. Vooral in de twee laatste sets ging het stroef.

Dat er gewonnen zou worden was niet zo moeilijk te voorspellen. Met veel servedruk werd de eerste set met ruime cijfers bijgeschreven, nadat Stuttgart in de tweede set middels scores van Dora Grozer en Juliët Lohuis vijf punten afstand nam, kon Erfurt zich blokkerend terug in de wedstrijd knokken, De Stuttgart-aanvallen waren te voorspelbaar. Dat de set uiteindelijk toch naar Stuttgart ging kwam mede door de teruggevonden servedruk bij de big points.

In het middendeel van de derde set ging Erfurt met 12-13, en 14-16 aan de leiding. Een serve serie van zes punten maakte vervolgens het verschil in het voordeel van Stuttgart. Waarna ze winnend afsloten. Juliët Lohuis scoorde 12 keer, Hester Jasper 3 keer tijdens invalbeurten.

Rote Raben Vilsbiburg speelde tegen SC Schwerin de twee beste sets van het huidige seizoen, maar moest aan het eind ervan wel concluderen dat ze via 24-26 (na 24-21) en 27-29 (na 23-23 en een gemist setpoint) met 0-2 achterstonden. De derde set was de energie blijkbaar op gezien de 12-25 nederlaag.  Myrthe Schoot had 22 succesvolle acties op de serve van Schwerin, Femke Stoltenborg en Nicole Oude Luttikhuis hadden invalbeurten bij Schwerin. Beide scoorden 1 keer.

VfB Suhl vs. de Ladies in Black Aachen werd een 3-0 zege voor de thuisploeg, Alleen in de tweede set kon Aachen goed meekomen, daarin bleef de schade beperkt tot 25-23, in de andere twee sets werd het 25-17 en 25-15. Laura de Zwart scoorde 10 keer voor Suhl, Eline Timmerman maakte 6 punten voor Aachen.

Koploper SC Dresden liet zich niet verrassen door VC Wiesbaden. Ze bleven thuis met 3-0 aan de goede kant van de score. Met 25-23 en twee keer 25-20 bleven ze hun koppositie vasthouden.

Dresden staat op 17-45, Stuttgart heeft 17-42 en Schwerin 18-28. Vilsbiburg staat vijfde met 18-32, Suhl zesde met 18-30 en Aachen tiende met 16-12.

Bij de mannen in de Bundesliga won Gijs van Solkema met Lüneburg met 3-2 van Giesen, de ploeg van Stijn van Tilburg. Mede door scores, hij maakte er totaal 20, van Van  Tilburg bleef Giesen via winst in de vierde set (21-25) in de wedstrijd. De tiebreak ging daarna echter met 15-12 verloren. Van Solkema scoorde 4 keer. Teams kregen allebei 102 punten achter hun naam, Lüneburg had ze beter over de sets verdeeld.

Het ‘Oberbayern-Derby’ tussen Herrsching en Unterhaching werd een makkelijke prooi voor de ploeg van Luuc van der Ent. Herrsching won met 3-0 (20, 22, 22), waarmee ze stevig op de vierde plek (17-31) in de ranglijst komen. Lüneburg staat vijfde met 3 punten minder en Giesen vinden we terug op de negende plaats met 23 punten.