Top 3 Topdivisie (m) maakt geen misstap

VoV, 10-03-2019. 9:20 uur. De drie topteams die in de Topdivisie afstand hebben genomen van hun achtervolgers (het verschil tussen nummer drie en vier is inmiddels 12 punten) en hebben ook gisteren niks op elkaar toegegeven. Reflex won in Bedum, CAS-CRM en Inter Rijswijk hielden de punten in eigen huis. Onderin neemt de spanning met de week toe, VCV kon met de volle buit uit Assen vertrekken terwijl meer noordelijk Volley Tilburg in Groningen met lege hanen bleef. Beide teams hebben nu 12 punten, VCV speelde wel een wedstrijd meer.

Koploper Zalsman Reflex had het alleen in de derde set lastig. Toen ging de strijd om het in drie sets af te maken tot 28-28 gelijk op, daarna maakte de ploeg uit Kampen de laatste twee punten voor de 28-30 stand. Daarvoor hadden ze met 22-25 en 13-25 al een 0-2 voorsprong genomen.

CAS CRM won de derby tegen Maatwerkers VCN met 3-1. De eerste twee sets waren de teams met 27-25 en 20-25 aan elkaar gewaagd, daarna had de thuisploeg het betere van het spel en konden ze de gasten twee keer via 25-17 en 25-15 ruim onder de twintig punten houden.

Bij Inter Rijswijk tegen Webton waren de ploegen na twee sets elkaar gelijke. Rijswijk won won met 25-20 en verloor met 21-25. In de derde set was het verschil met 25-16 groot. De kans op de tiebreak ging aan Webton voorbij. Met 25-23 in de vierde set hield Rijswijk de gasten net genoeg achter zich.

Onderin de stand leed Volley Tilburg een uitnederlaag van 3-0 bij NTC – Vastgoed Donitas. De gasten uit Tilburg bleven met hun score na de dik verloren eerste set (25-16) twee keer  rond de twintig punten steken. Met 25-20 en 25-21 bleven alle punten in Groningen, waarmee de thuisploeg in ieder geval qua uitslag revanche op zichzelf nam voor de slechtste wedstrijd van het seizoen van vorige week.

MKB Accountants / VCV pakte gisteren in Assen de eerste strohalm op behoud die voorbij kwam. Tegen hekkensluiter Sudosa – Desto werd een 0-3 zege geboekt. Spannend was het in de derde set (23-25), daarvoor hadden de gasten meer lucht richting het eind van de set. Met 21-25 en 16-25 waren ze op een 0-2 voorsprong gekomen.

SV Dynamo II had er bij HLB van Daal / DS bijna een beslissende vijfde set uitgesleept. De 2-2 was binnen handbereik toen in de vierde set het scorebord 29-29 aangaf, maar helaas voor de ploeg uit Apeldoorn mocht het niet zo zijn. Met 31-29 hield van Daal / DS de punten in eigen huis. Ze kwamen via 25-15 en 25-21 op een 2-0 voorsprong, SV Dynamo II wist met 20-25 een nederlaag in drie sets te voorkomen. Maar dat lukte dus niet in vier sets.