Top 4 Topdivisie (m) morst geen puntje

VoV, 13-01-2019. 8:35 uur. In de Topdivisie bij de mannen boekten de top 4 teams zeges, die drie competitiepunten opleverden waardoor de onderlinge verhoudingen bovenin ongewijzigd bleven. Alleen moest koploper Inter Rijswijk in Bedum wel de eerste set afstaan aan thuisploeg DIO (25-19) en waren de teams met name in de derde (24-26) en vierde (28-30) set aan elkaar gewaagd, nadat Rijswijk de tweede met 18-25 dik had gewonnen.

Zalsman Reflex won met 3-0 van Volley Tilburg, de 25-23 in de tweede set was nipt, de overige twee sets met 25-18 en 25-17 een stuk ruimer.  Ook CAS-CRM won een set met het kleinst mogelijke verschil. De derde tegen NTC – Vastgoed Donitas werd met 29-27 over de streep getrokken, daarvoor hadden ze met 25-22 en 25-20 al een 2-0 voorsprong genomen. Webton kende maar weinig pardon met MKB Accountants / VCV. In Veenendaal werd het met 12-25 , 22-25 en 14-25 een afgetekende zege voor de Hengeloërs.

De stand aan kop is nu:

• 01. Inter Rijswijk 12-29
  • 02. Zalsman Reflex  11-28
  • 03. CAS-CRM 12-27
  • 04. Webton 12-24
  • 05. NTC – Vastgoed Donitas 12-20

Hekkensluiter Sudosa – Desto leed thuis een 0-3 nederlaag tegen HLB van Daal / DS. De gasten waren drie sets de baas met 13-25, 18-25 en 20-25 en deden met deze driepunter goede zaken in de stand. Dat kan ook gezegd worden van SV Dynamo II dat een 2-3 zege bij Maatwerkers VCN behaalde. De 2-0 achterstand (25-21, 25-19) werd omgebogen naar een 2-3 zege via de setstanden 21-25, 23-25 en 14-16.

• 12. Sudosa – Desto 11-4.

Zowel bovenin als onderin blijft het ook na de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar spannend in de Topdivisie bij de mannen.