Top Twee Eredivisie-v neemt afstand

VoV, 26-11-2017. 7:26 uur. De laatste ronde van de eerste helft van de reguliere competitie bij de dames stond / staat voor dit weekend op het programma. Met een ‘topper’,  die geen topper werd, met een stunt van de rode lantaarndrager, een ‘nette’ zege van Zwolle en een moeizame winst van koploper Sliedrecht Sport. En met nog één wedstrijd te gaan in Vroomshoop.

Sliedrecht Sport behoudt maximale score.

Sliedrecht Sport had het niet gemakkelijk tegen de Talentenploeg uit Arnhem. Één set werd dik gewonnen, twee andere was het tot in de big points spannend en één ging er verloren. Sliedrecht speelde zonder de normaal gesproken veel scorende diagonaal Lea van Rooijen, Esther Hullegie had ook minimale inbreng (2 keer serveren, 5 keer aanvallen, 2 serve passes) en ook Carlijn Ghijssen – Jans werd maar één keer voor de serve ingezet.  Maar uiteindelijk leed de landskampioen en huidige koploper geen averij.

Al vlot in de eerste set nam Sliedrecht Sport ruim afstand (6-2. 11-5) maar in het middendeel kwamen de jonge gasten sterk terug. Het verschil werd van 15-10 naar 16-14 teruggebracht en bij 20-19 had de thuisploeg nog maar één puntje voordeel. Drie punten op rij forceerden de winst (naar 23-19) die met 25-22 werd behaald. De tweede set was van begin tot eind voor Sliedrecht Sport. De 21-12 stand bij het ingaan van de finale sprak boekdelen en werd met 25-13 verzilverd naar een 2-0 voorsprong in sets.

In de derde set werd het weer een wedstrijd, na de 14-14 ging het voordeel naar de Talentenploeg, die in Vera Mulder met 16 punten hun topscorer had. Nu pakten de gasten met een miniserie (van 17-18 naar 17-20) de beslissende voorsprong, die ze niet meer afgaven. Met 20-25 brachten ze de stand op 1-2. Sliedrecht leek wakker geschut toen ze in vierde set de tussenstand op 10-6 hadden gebracht. Echter kwam TTP sterk terug. Bij 19-18 behoorde een tiebreak en puntverlies voor Sliedrecht zeker nog tot de mogelijkheden, bij 21-19 was die kans al minder en de 24-21 reduceerde het tot minimaal. Sliedrecht won de set met 25-21 en de wedstrijd dus met 3-1.

Lynn Thijssen werd met 12 punten topscorer, op de voet gevolgd door Carlijn Oosterlaken (11 punten), Fleur Savelkoel (11 punten, waarvan 5 aces) en Jolijn de Haan (10 punten).

Coolen Alterno keihard onderuit tegen VC Sneek

Coolen Alterno speelde thuis maar gaf  eigenlijk gewoon ‘niet thuis’ tegen VC Sneek. Na een steenkoude douche binnen de lijnen kon na krap een uurtje de kleedkamer weer opgezocht worden voor de warme douche. Bij Alterno ontbraken wegens blessures spelverdeelster Bregje van den Heuvel en Lisanne Baak, en maakte het jonge talent Daphne Broekhuis (16, spelverdeelster) haar Eredivisie debuut.   “Het was gewoon vandaag op alle fronten bedroevend”, verzuchte trainer coach Ali Moghaddasian van Alterno na afloop.

Sneek had door een  Apeldoornse foutenfestival een gemakkelijk avondje, waarbij Alterno alleen in de derde en laatste set redelijk kon meekomen. In de eerste set liepen de Friezinnen in vlot tempo uit naar 4-13 en sloten af met 15-25. In de volgende was er bij 9-16 al een fors kloof geslagen die alsmaar groter werd en eindigde bij 10-25.

In de derde set kwam Alterno beter voor de dag, maar de 6-2 voorsprong verdween als sneeuw de voor de zon en bij 8-11 en 11-17 waren de verhoudingen weer zoals ze eerder waren.  Na 16-23 kon Alterno de uitslag nog een beetje opfleuren, om tenslotte met 21-25 af te sluiten.

Alleen Anniek Siebring van Sneek kwam met de scores in de dubbele cijfers (11 keer). Eline Timmerman nam bij Alterno 9 punten voor haar rekening, waarvan 5 blokpunten. Alterno scoorde welgeteld 30 eigen punten en maakte er 27 voor Sneek.

Laura Bock slaat Nering Bögel VC Weert langs Set-Up ’65.

Dat kun je met recht zeggen gezien de 24 punten die zij totaal op naam kreeg, maar ook gezien het feit dat zij in de finale van elke set de verantwoording van spelverdeelster Maartje van Gestel kreeg om de partij af te maken en dat ook deed. In de eerste maakte ze na de 20-19 achterstand de 20-21, 21-23 en 21-24, waarna de foutserve de set voor Weert besliste. In de tweede set sloeg ze de 20-25 via het blok buiten de lijnen. De derde set was met een geweldig kill – block van Marianne Het Lam – Scholten bij 25-24 voor de thuisploeg en in de vierde en laatste set scoorde Laura de 20-24 en 20-25.

Set-Up had een heel lastig avondje. Er werd heel veel fout geserveerd en verdedigend bleek Weert in de rally een aantal dames in de verdediging te hebben staan die met geweldige reacties, met veel kunst en vliegwerk en een portie winnaarsgeluk de vloer op belangrijke momenten schoon hielden en dan in de counter soms ook nog makkelijk het punt bijgeschreven kreeg.

Bij Set – Up werden Marleen van Benthem, Merle Baasdam en Shanlee Ray McLennan met ieder 11 punten de meest scorende speelsters.

Regio Zwolle Volleybal wint weer.

Regio Zwolle Volleybal speelde gistermiddag al vroeg thuis tegen Flynth FAST, dit zijn de nummers vijf (8-12) en zeven (7-10) uit de stand.  Vier wedstrijden was Regio Zwolle Volleybal alweer zonder zege (inclusief bekerwedstrijd), maar die negatieve spiraal hebben ze gistermiddag beëindigd. Thuis werd met 3-1 van Flynth FAST, dat de ziekenboeg vol geblesseerde speelsters heeft,  gewonnen via de setstanden 25-17, 23-25, 25-11 en 25-18 . “We hebben, op één rotatie na, een goede wedstrijd gespeeld. Ik ben al met al blij met deze nette zege”, aldus trainer coach Wilfried Groothuis op de website Sportief Zwolle.

“Serverend speelden wij goed. En blokkerend en verdedigend deden wij wat we moesten doen. Eigenlijk zijn wij alleen in de tweede set kort in de problemen geweest. Wij wisten even niet onder de servicedruk uit te komen, waardoor de tweede set verloren ging. Gelukkig slaagden wij er in het restant van de partij in om de boel recht te trekken”, analyseerde de Regio Zwolle coach.

Saskia Hoekstra werd met 24 punten, waaronder 5 aces, topscorer. Nynke Rovers maakte de meeste punten (14) voor Flynth FAST.

Vanmiddag wordt nog Eurosped tegen Peelpush gespeeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart (Alterno), Herman Zandhuis (Set-Up) en Flynth FAST.