Topper voor Apollo Heren 1

VoV, 02-11-2018.  5:508uur. Voor de mannen van Apollo 8 Heren 1 staat aankomende zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma, en wat voor één! Op bezoek komt namelijk de koploper van de 2de divisie, waarbij wij op een 2de plek staan met slechts 2 punten achterstand. Gezien de ranglijst beloofd het dan ook een spectaculaire wedstrijd te worden waarbij we alle steun van het publiek kunnen gebruiken!

2 punten verschil, het is wat dat betreft spannend in de top van de 2de divisie. Er zitten slechts een paar punten verschil tussen de bovenste 4 teams van de competitie, Cito, Apollo 8, VoCASA en Rebelle. Vorige week mochten we op bezoek bij laatstgenoemde, Rebelle uit Dieren. Waar we de voorgaande wedstrijden slap begonnen, was het begin in Dieren juist sterk. Direct pakten we een voorsprong en deze gaven we niet meer weg. Met 18-25 was de eerste set voor ons en ook in de tweede set begonnen we sterk met een 2-7 voorsprong. Het leek dan ook een makkelijke middag te worden.

Echter, niets was wat het leek. Rebelle begon beter te spelen en wij juist stukken minder. Wat volgde was set 2 en 3 waarin we er eigenlijk niet meer aan te pas kwamen. Rebelle speelde met veel meer overtuiging, waarbij er bij ons juist veel meer frustratie was te zien. Met 2x 25-19 was de wedstrijd volledig gekanteld en leidde Rebelle met 2-1 in sets. Terug naar de basis, terug naar hard werken met elkaar bracht de spanning terug in de wedstrijd. De 4de set ging lange tijd gelijk op, maar boven de 20 lukte het ons om een gaatje slaan. Met 22-25 werd de set binnengehaald en zo ook 5de set afgedwongen.

Over de 5de set kunnen we kort zijn, direct met 5-1 achter komen is geen succesformule voor een korte 5de set. Deze achterstand bleef de hele set staan en met 15-11 pakte Rebelle de 5de set. Een 3-2 nederlaag dus voor ons en eentje met 2 gezichten. We kunnen heel goed volleyballen en hebben dit in fasen zeker laten zien. Mede door dit goede volleybal staan we ook op een keurige 2de plek in de competitie. Aan de andere kant blijft het echter belangrijk om hard te werken, voor en met elkaar.

Dit wordt soms nog wel eens ‘vergeten’, waardoor we ons eigen niveau naar beneden halen en het onszelf lastig maken, zo ook afgelopen weekend. Uiteraard hierbij niks af te doen aan de kwaliteit van Rebelle. De nederlaag is wat dat betreft een mooi leermoment. We willen uiteraard graag zo hoog mogelijk eindigen maar moeten hierbij niet vergeten dat dit niet zomaar komt aanwaaien. Het blijft elke keer weer hard werken en knokken voor elkaar, ongeacht de tegenstander of stand.

Met deze boodschap hebben we deze week weer hard getraind en is het zaak om vanavond de puntjes op de i te zetten. Er staat zaterdag immers weer een topper op het programma in onze eigen Veste. Zoals gezegd komt de koploper, Cito Heren 2, op bezoek. Cito is een ervaren team waartegen we geen moment kunnen verslappen, willen we de punten in De Veste houden. Een mooie uitdaging dus waarbij we alle steun van het thuispubliek zeker kunnen gebruiken. Om 18.00 zal de eerste bal over het net vliegen. Tot zaterdag!

gh @ VoV, voorbeschouwing van Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1.