Vizier op volleybal

 

Topteams bij laatste acht in Zutphen

VoV, 09-06-2019. 4:45 uur. Het gaat vandaag een interessante strijd worden op de Groenmarkt in Zutphen. Er zijn bij de dames een aantal nationale en internationale topteams doorgedrongen tot de laatste acht. Regerend Europees kampioen Sanne Keizer en Madelein Meppelink stromen vandaag in, net als Joy Stubbe / Marleen van Iersel. Verder zijn de zussen Emi en Mexime van Driel met hun beachpartners door naar de kwartfinales en ook Joy Stubbe zag zus Puk zich daarvoor plaatsen.

Het duo Bloem / Sinnema, dat haar zinnen op goud heeft gezet, is ook door naar de wedstrijden van vandaag, en het Spaanse duo Navarro / Lobato zal niet voor minder dan goud naar de Hanzestad zijn gekomen. De volgende onderlinge duels staan voor vandaag in de kwartfinale op het programma:

  • Bloem / Sinnema vs van Driel / Schoon
  • Keizer / Meppelink vs Luijken / Rekar (door via tussenronde)
  • Navarro / Lobato vs van Driel / Reinders
  • Stubbe / van Iersel vs Priem / Stubbe (door via tussenronde).

Het te kloppen team bij de mannen in Zutphen is Dirk Boehlé / Stefan Boermans, dat afgelopen week in Heerenveen op de bovenste plaats van het podium stond. Ook in Zutphen willen ze meedoen om de prijzen, ze zijn in ieder geval via poulewinst door naar de laatste acht. Hetzelfde geldt ook voor Jasper Bouter / Ruben Penninga. Het Belgische duo Colson / Deroey lukte het via de tussenronde de kwartfinales te bereiken. Net als Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer, de verliezende finalisten van vorige week in Heerenveen. De koppelingen voor vandaag in de kwartfinales zijn:

  • Hofman / Immers vs van de Ham / Nijeboer
  • Damen / Haanappel vs Colson / Deroey
  • Bouter / Penninga vs Baan / Heijting
  • Boehlé / Boermans vs van Gilst / Lochtenberg.

De toegang op de Groenmarkt is gratis, De wedstrijden beginnen vanmorgen om 9:00 uur. De damesfinale is om 16:00 uur, de mannen spelen vanaf 17:00 uur om het goud.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Nevobo.