Topvolleybal met lach en traan bij Volley Meerkerk D1

VoV, 05-04-2023. 16:37 uur. Zaterdag 1 april, de verjaardag van Michel, de laatste thuiswedstrijd voor Margreet, Annelies en René bij ons team en voor de rest de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Een zaal vol met spandoeken en een tribune vol met trouwe supporters. Het beloofde een mooie avond te worden tegen de potentieel kampioen Bejo/Dinto, wat ons betreft dé titelkandidaat omdat ze helemaal uit Warmerhuizen komen (1.5 uur rijden) en bovenaan staan.

De eerst set werd er vol overtuiging gestart. We verzorgden de getrainde servicedruk en pakten blokkerend meteen een aantal ballen. Tot 12-12 bleven we nog dicht bij elkaar, maar vanaf dat moment wisten we de blokkerende handen aan de overkant te vinden en bleven we voor alle ballen gaan. We wonnen de set overtuigend met 25-16.

In de tweede set scoorde Anouschka een aantal mooie omloopballetjes, die we speciaal voor deze wedstrijd weer even getraind hadden. En ook op de buitenkant scoorden we met snelle set-upjes. We hadden dat geleerd van de vorige wedstrijd tegen Bejo/Dinto, toen zij ons daarmee vooral in de greep hadden. Er waren mooie rally’s en er werd hard gejuicht in, maar vooral ook buiten en rondom het veld. De sfeer zat er ook lekker in op de tribune van de Linde. Het ging gelijk op tot 19-19, we kwamen op voorsprong met 23-20, maar Bejo/Dinto vocht zich terug en wij maakten een foutje te veel. We verloren de tweede set met 24-26.

In de derde set werd het tempo bij Bejo/Dinto alsmaar sneller. Wij bleven keihard werken om mee te gaan in dit snelle tempo. Ze lieten ons daarnaast ook zien hoe wij volgend jaar een aantal mooie combinaties kunnen gaan spelen. De gehele wedstrijd werd de pass goed gebracht en kon Lisan alle aanvallers benutten. We daagden daarmee Bejo/Dinto uit om moeilijker te serveren en daardoor hebben zij behoorlijk wat balletjes uitgeserveerd. Ook deze set bleef het gelijk opgaan en dit keer zelfs de gehele set, tot 24-24, maar weer was het Bejo/Dinto die het kampioenschap al rook. We verloren ook de derde set met 24-26.

Ook de laatste set voor Margreet en Annelies werd er genoten. Margreet heeft zelfs meerdere rondjes gerend bij een mooi punt en er werd gelachen. Margreet dook nog één keer alle ballen van de grond en Annelies knalde ze juist op de grond. We maakten het nog even spannend of er wel ruimte was voor de publiekswissels, maar de koek was aan onze zijde op. We hadden keihard gevochten en laten zien hoe we het afgelopen jaar gegroeid zijn als team en wat voor niveau we kunnen halen. Op 20-24 achter kwam er een groot applaus voor Margreet en Annelies en werden de nodige tranen gelaten.

Ondanks een 1-3 verlies kan ik zeggen dat we genoten hebben, een mooie afscheidswedstrijd tegen de waarschijnlijke kampioen. En eigenlijk was een gelijkspel passender, want het werd 93-93 in de gemaakte punten. Bejo/Dinto hoeft volgende week nog maar één punt te behalen en kan lekker kampioen worden in eigen huis, dat hebben wij mooi voor ze geregeld. Ook René zijn aanmoediging zullen we missen langs de kant. Ook hij kreeg een welverdiend applaus.

Het grootste applaus is namens Volley Meerkerk D1 voor de trouwe supporters, dank jullie wel voor jullie aanmoediging en enthousiasme het afgelopen seizoen! Het was een feest om jullie er altijd bij te hebben in de Linde. Zaterdag 15 april spelen we nog de laatste wedstrijd in Den Dungen, we gaan nog één keer genieten dit seizoen.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Volley Meerkerk Dames 1.