Vizier op volleybal

 

Tornado houdt vier punten in Geesteren

VoV, 13-03-018. 6:26 uur. Op zaterdag 11 november 2017 speelde Tornado D1 de uitwedstrijd tegen Kerkemeijer Gemini D1. De wedstrijd werd toen gewonnen met 2-3. De dames van Tornado namen dus drie punten mee terug naar Geesteren. Afgelopen zaterdag 10 maart 2018 hebben de dames de thuiswedstrijd gespeeld tegen Kerkemeijer Gemini. De opdracht was om de wedstrijd te winnen en meer punten in Geesteren te houden.

Om 16.00 klonk het eerste fluitsignaal voor de volle tribunes in Geesteren. Tornado ontving de eerste bal die werd geserveerd door Kerkemeijer. Een pass, set-up en vervolgens werd de bal direct afgemaakt door de dames van Tornado. Tornado ging als eerste van start. Gedurende de eerste set ging het gelijk op. Door een goede serve serie wist Tornado uit te lopen en trok aan het lange eind met 25-22.

Door een goed eind in de eerste set startte Tornado sterk in de tweede set. De dames van Tornado hielden gedurende de tweede set de voorsprong. De organisatie stond bij Tornado, de pass liep goed waardoor de spelverdeelster, Pleunie Klein Haarhuis de set-up goed kon spreiden, waarna de bal meerdere malen goed werd afgemaakt. De set werd gewonnen door Tornado met 25-12.

Na een korte onderbreking werd de derde set gespeeld. Vanaf het begin van de derde set pakte de dames van Tornado niet het goede spel op dat ze speelden in de tweede set. De dames liepen achter de feiten aan en opdrachten werden niet uitgevoerd. Er heerste onrust in het team. Doordat Tornado niet genoeg alert was in de derde set ging de winst naar Kerkemeijer met 23-25.

Uit had Tornado een vijfde setter gespeeld tegen Kerkemeijer en dit wilde de dames niet nogmaals. Er werd met sterk spel begonnen aan de vierde set, die leek op de tweede. De organisatie stond. Net als in de tweede werd er in de vierde met lef geserveerd waardoor er veel punten werden gemaakt. Tornado won met 25-17.

Op een stand van 24-16 werd Elles Steggink gewisseld en kreeg ze een presentje van het team. De meiden van Tornado willen Elles bedanken voor haar sportieve inzet. Daarnaast ook de drie meiden van Dames 2, bedankt voor jullie inzet! En natuurlijk ook de toeschouwers, bedankt!

Tornado staat nog altijd mooi op een 3e plek op de ranglijst met 58 punten uit 17 wedstrijden. Volgende week zaterdag 16 maart reizen ze af naar Steenderen. Het fluitsignaal klinkt om 18.00 uur tegen WIK Dames 1. WIK staat 4e op de ranglijst met 44 punten uit 18 wedstrijden. Hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag Tornado Dames 1.