Tornado houdt vier punten in Geesteren

VoV, 10-12-2017. 17:47 uur. Afgelopen zaterdag 9 december stond de thuiswedstrijd tegen Dynamo Tubbergen DS 2 op het programma. Door de vele blessures aan onze kant kregen we hulp van Femke Gehring, Sanne Hemmer en Jorieke Meijer uit dames 2. Met deze goede back up begonnen we vol moed aan de wedstrijd.

Tornado begon met een spetterende start. Vanaf het eerste moment van de wedstrijd hadden wij een goede servicedruk en stonden we binnen no time met 6-1 voor. De gehele set werd Dynamo door de thuisploeg volledig onder druk gezet en kwam Dynamo niet meer aan spelen toe. Tornado won deze set met 25-8.

De tweede set kwam Dynamo terug. Een beter spel aan hun kant en meer individuele fouten aan de kant van Tornado. Ook de servicedruk was minder dan in de eerste set. Gelijke stand op 12-12. Wij lieten Dynamo hun spel spelen. Dit resulteerde  dat Dynamo deze set naar zich toe trok met 22-25.

1-1 in sets. Als we de prognose waar willen maken (3-1 voor Tornado), dan moesten we deze set pakken. En deze set leek een kopie van de eerste set. De afwisseling in het spel maakte dat Dynamo geen antwoord had op de ballen van Tornado. Vooral de aanval over midden liep goed. Deze set werd dan ook dik gewonnen met 25-12.

Nu moest de laatste set ook lukken en dan houden we vier punten in Geesteren. Toch bleek deze set een veel spannendere set te zijn dan we hadden we gehoopt. Het ging de gehele set gelijk op. Tornado had vele kansen om het af te halen en de winst naar zich toe te trekken. Op de stand 19-22 in het nadeel van Tornado kwam Dames 2 spelverdeelster Jorieke Meijer n het veld met een duidelijke opdracht van de coach.

Dit voerde de jonge spelverdeelster super uit wat resulteerde op een 22-22 stand. Daarna ging de strijd weer gelijk op en kwam de stand op 30-29 in het voordeel van Tornado. Tot het moment kwam dat een goed scorende Jorieke Letteboer het 31e punt van deze set binnen sloeg en een einde maakte aan de wedstrijd.

We houden dus vier punten in Geesteren. Ook zagen we dat D.V.O, die een plek boven ons op de ranglijst stond, met 3-1 heeft verloren. Dit betekent dat wij momenteel op de 3e plek staan. Trots op Tornado!

Volgende week spelen we om 18:00 uur een uitwedstrijd tegen de koploper Lutheria DS 1 in de Lutte. We kunnen volgende week alle support gebruiken. Tot dan!

gh @ VoV, verslag Pleuni Klein Haarhuis, Tornado Dames 1.