Tornado in 4 sets langs Dynamo Apeldoorn

VoV, 21-02-2020. 5:22 uur. Zaterdag 18 januari speelde Tornado weer thuis sinds de start van het tweede seizoenshelft. Met versterking van Danique Hutten uit dames 2 werd er vol goede moed aan de wedstrijd begonnen. Ook was dit de laatste wedstrijd voor Marell Maathuis, zij ondersteunde Tornado vanwege blessures. Dit keer stond SV Dynamo Apeldoorn D2 op het programma.

In de eerste set ging het gelijk op, beide teams wisten geen grote voorsprong op te bouwen. Coach Patrick te Vaarwerk moest wat gaan doen om de dames van Tornado de set naar zich toe te laten trekken. Er werd gewisseld, met goed resultaat. Na een goede serve serie aan de kant van Jorieke Meijer, en daarbij een hoge foutenlast aan de kant van Dynamo Apeldoorn pakte Tornado een grote voorsprong. De dames van Tornado wisten deze voorsprong te behouden en wonnen de set met 25-17.

De eerste set was binnen, nu op naar de tweede set. Dynamo Apeldoorn was vastberaden om deze set Tornado terug te pakken. Spoiler: dit lukte. Dynamo Apeldoorn begon sterk aan de set en bleef een voorsprong houden op Tornado. Ondanks een fantastisch scorende bal van Pleunie Klein Haarhuis, die nog net de bal over het net kreeg en binnen de lijnen viel, gaf de scheids deze bal als dubbel. Ook de tweede scheids zag helaas de bal niet in gaan. Het lukte Tornado niet om grip te krijgen op het goede spel van de dames van Dynamo Apeldoorn, wat resulteerde in het verliezen van de set met 22-25.

Het stond nu 1-1, en kon dus beide kanten opgaan. Er werd gewisseld aan de kant van Tornado, om te kijken of dit zou helpen. Tornado speelde goed, maar het kon de bal niet op de grond krijgen bij Dynamo Apeldoorn. Het scoren lukte maar moeilijk, er waren veel kansen nodig voordat de dames een punt kregen. Toch lukte het de dames van Tornado om een voorsprong te creëren. Deze set werd dan ook gewonnen met 25-20.

Het was tijd voor de vierde en hopelijk voor Tornado de laatste set. Dynamo Apeldoorn begon erg sterk, met een goede serve serie stond Tornado al snel op een grote achterstand van 0-6. Er moest iets gebeuren aan de kant van Tornado als ze deze set wilden pakken. Door goed te kijken naar de tegenstander naar waar de gaten lagen, lukte het Tornado om weer dichterbij te komen. Met een goed scorende Marell Maathuis werd de set omgekeerd. Tornado pakte de voorsprong en kon deze behouden. Tornado won de set met 25-18, en dus was de wedstrijd klaar.

De dames van Tornado willen Marell Maathuis bedanken voor haar bijdrage de afgelopen wedstrijden. Tornado D1 speelt aankomende zaterdag, 25 januari, om 17.00 uur uit tegen S.V.I. D1 uit Zwolle. Publiek bedankt voor jullie komst en we zien jullie graag weer bij de volgende wedstrijd.

gh @ VoV, verslag Tornado Dames 1, Foto’s Jan van den Noort.