Tornado sluit 2018 als koploper af

VoV, 24-12-2018. 12:46 uur.  Zaterdag 22 december stond de laatste thuiswedstrijd van het jaar op het programma voor Tornado D1. Het beloofde een spannende pot om de punten en behoud van de koppositie in de 3e divisie te worden. Klokslag 16:00 uur klonk het eerste fluitsignaal en startte de wedstrijd in een goedgevulde sporthal de Ransuil.

De ploeg uit Geesteren begon de wedstrijd wisselvallig, na een time-out op 3-6 achterstand herpakte Tornado zich. Al snel was er een voorsprong van 12-6 opgebouwd. Mede door tactische ballen te spelen, sterke blokkering en rendement uit de aanval te halen werd er veel gescoord. Toch verzwakte de concentratie bij de dames uit Geesteren en kwam Gemini terug naar een voorsprong van 13-14. Uiteindelijk slaagde Tornado er in om uit te lopen naar 18-15. Vanaf hier werd het spannend. Persoonlijke foutjes hadden de overhand en het ging gelijk op in de eindfase van de 1e set. Uiteindelijk trok Tornado aan het langste eind en werd de set gewonnen met 27-25.

Set 2 ging gelijk op. Beide ploegen lieten mooi volleybal zien. Echt een grote voorsprong kon er niet worden gemaakt door Tornado. Punt voor punt spelen en zo de wedstrijd naar je toe trekken. Helaas viel libero Inger Platenkamp geblesseerd uit op een stand van 20-18. In overleg met de arbitrage mocht er door worden gespeeld met een andere libero. Ellen Meijer werd aangewezen als de nieuwe libero voor de wedstrijd waarbij zijn kan terugkijken om een puike prestatie. De rust bleef in passing en verdediging waar Ellen Meijer de regie voerde. De ploeg uit Geesteren liet Gemini nog een puntje bijkomen maar pakt daarna overtuigend de set met 25-20.

De 3e set werd sterk begonnen door de ploeg uit Geesteren. Al gauw werd er een voorsprong op gebouwd van 10-3. De foutenlast bij Gemini ging omhoog, door het eigen spel vast te houden en geen gekke dingen te gaan doen pakte Tornado gemakkelijk punten. Set 3 werd overtuigend gewonnen met 25-18.

Winst was zeker! Maar het laatste punt wilde Tornado graag in Geesteren houden. Tornado startte de set met veel persoonlijke foutjes waardoor de ploeg uit Borculo kon uitlopen naar een 6-9 voorsprong. Tornado herpakte zich en mede door een serveserie van Femke Gehring werden er aardig wat punten gepakt. Gemini speelde sterk in de 4e set en Tornado kon moeilijk grip krijgen op de serve en aanval van de tegenpartij. Bij een stand van 21-23 leek het nog spannend te worden maar de ploeg uit Borculo liet zien dat ze deze set de sterkere partij waren en wonnen met 21-25.

Een 3-1 overwinning dus voor Tornado. Dat betekende 4 punten erbij! Na de laatste wedstrijd van dit jaar staat Tornado met 46 punten op een sterke 1e positie in de 3e divisie! Voor nu een paar weken rust om daarna vol nieuwe energie te beginnen aan de 2e helft van het seizoen.

Supporters bedankt voor de aanmoediging deze eerste helft van het seizoen! We hopen jullie in de tweede helft weer te mogen zien bij alle wedstrijden! Voor nu fijne kerstdagen en een gelukkig en sportief  2019 toegewenst namens Tornado D1. 16 januari speelt Tornado Geesteren D1 haar 1e wedstrijd van het nieuwe jaar tegen Dros-Alterno D3, om 20:30 uur wordt er dan gespeeld in de Alternohal te Apeldoorn.

gh @ VoV. Verslag van Tornado dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.