Tornado wervelt voorbij Lutheria

VoV, 09-12-2019. 5:51 uur. Op zaterdag 7 december jongsleden, mocht Tornado tegen Lutheria aantreden. Met de pepernoten achter de kiezen, wilden de dames uit Geesteren dit weekend niet verliezen. De Sint zat daarom te denken, wat zou hij Tornado dames 1 dit weekend schenken? De gluurpieten zouden het wel weten, de dames uit De Lutte laten zweten.

Klokslag 4 uur klonk het eerste fluitsignaal, voor de mini’s Annelot en Gitte erg speciaal. Zij zouden Tornado vandaag naar de overwinning zingen, flessen vullen en aan de kant lekker zwingen. De tribune was weer goed gevuld met vele supporters, die allemaal kwamen voor de fanatieke sporters.

De eerste set ging gelijk op en was erg spannend, uiteindelijk was het Tornado die trok aan het langste end. De passes af en toe wat scherp, was na de eerste set een belangrijk onderwerp. Ook het serveren op de libero was een “no go”, daardoor kwam Lutheria teveel in de flow. Koppen vooruit en weer aan de bak, dan vliegen die sets hopelijk binnen met gemak! (25-22)

Op naar de tweede set, hierin knalden de dames uit Geesteren de ballen over het net. De passlijn werd goed door onze libero Danique neergezet, waardoor de spelverdeelsters speelden met pret. Zij konden de lijnen aan het net prima uitzetten, waardoor Lutheria wat beter op moest letten. Ook met slimme balletjes zette Tornado het team van Lutheria op het verkeerde been, speelster Tina is hierin een fenomeen! De tweede set werd door Tornado gewonnen, waardoor er bij Lutheria voor set drie nieuwe tactieken moesten worden verzonnen. (25-12)

De derde set was een kopie van set twee, ook deze set namen de meiden uit Geesteren mee. Wederom was het een feestje in het veld, de ballen werden wat versneld. Mooie combinaties werden gespeeld, rake klappen werden uitgedeeld. De blokkering stond als een huis, meerdere malen werd er gescoord door middel van een kruis. Dat is een mooie combinatie die de dames uit Geesteren spelen, waardoor het blok van Lutheria was verdwenen. Door de lange rally’s werd de conditie van de dames op de proef gesteld, met twee behaalde (niet gezien door de scheidsrechter) pancakes was jij “Ellen” de grote held! (25-18)

Wat een enthousiasme en plezier, op naar set vier! Tornado viel wat terug in haar spel, maar daar kwam invalster Giorgia, die redde Tornado wel! Met rust in het spel en een serviceserie van heb ik jou daar, 25-23 en het was klaar! Met een juiste serve, pass, setup en aanval, werd het een feestje in de Geesterense sporthal. De vierde set kwamen wij doorheen, waardoor er 4-0 op het telbord verscheen. (25-23)

Volgende week zaterdag 14 december om 16:00 komt Set – Up D3 uit Ootmarsum, zet in je agenda die datum! Het is de laatste wedstrijd van ons eerste seizoen, komen jullie kijken wat wij tegen Set-Up ‘65 gaan doen?

gh @ VoV, gedicht verslag door Tornado dames 1. Foto Jan van den Noort.