Vizier op volleybal

 

Trainerscarrousel bij V.V. Krekkers seizoen 2024-2025

VoV, 16-02-2024. 12:17 uur. Het seizoen 2023-2024 gaat de laatste weken in. En dat betekent ook dat het onderwerp trainers voor het nieuwe seizoen alweer actueel is. Maar ook wat willen we nu als vereniging voor de toekomst?

Als vereniging willen en blijven we eigen leden en jeugd vooropzetten en de investering daarin. Het aantrekken van speelsters van buitenaf om zo hoog mogelijk te spelen past niet in de visie van V.V. Krekkers. Binnen V.V. Krekkers lopen vele talenten rond en die willen we een kans bieden om door te groeien. Uiteraard is het samenvoegen van jeugd en speelsters met ervaring een essentiële combinatie binnen de diverse teams.

De teamindeling zal na de voorjaarsvakantie door de Technische Commissie ter hand worden genomen. Maar in de afgelopen weken zijn er al diverse gesprekken gevoerd met onder andere potentiële trainers. Dit heeft erin geresulteerd dat de eerste resultaten gedeeld kunnen worden en daar zijn we trots op.

Stef Vugteveen zal met ingang van seizoen 2024-2025 hoofdtrainer/coach worden van Dames 1. Hij zal daarbij ondersteunt gaan worden door Wilco Letteboer als assistent/ trainer/coach. Stef geeft momenteel nog training bij Holyoke Dames1, die uitkomen in de promotieklasse. Hij heeft in seizoen 2022-2023 reeds geproefd aan V.V. Krekkers en gaf toen training aan Dames 2 uitkomend in de Derde Divisie.

Stef Vugteveen ziet de stap naar Dames 1 als grote kans en uitdaging en is erg ambitieus om volgend jaar, samen met Wilco, met een jong dames 1 aan de slag te gaan. In overleg met Stef is besproken dat een stuk begeleiding/ opleiding door een heel ervaren trainer/coach meer dan welkom is.

Vanuit die visie, maar ook de visie dat we als V.V. Krekkers willen gaan investeren in de vereniging, train de trainer, een nader breed opleidingsplan willen uitrollen door heel de vereniging, zijn gesprekken gevoerd met Jan Berendsen.

Jan Berendsen zal vanaf seizoen 2024 – 2025 Stef Vugteveen en Wilco Letteboer wekelijks begeleiden/opleiden bij één training van Dames 1 en bij enkele wedstrijden. Hiermee denken we een prachtige staf te hebben vormgegeven voor het komende seizoen.

Komend seizoen zal de nieuwe hoofdtrainer/coach van Dames 2, Paula Lenferink worden. Afgelopen seizoen was zij hoofdtrainer van Dames3 en reeds vele jaren geeft zij training aan meisjes C1.

Meisjes B1 zal wederom door Wilco Letteboer getraind en gecoacht gaan worden. Paula Lenferink stopt na vele jaren als jeugdtrainer en de technische commissie heeft inmiddels een nieuwe trainer gevonden voor komend seizoen voor meisjes C1, te weten Terana van Haren.

De eerste stappen zijn dan ook gezet voor de trainers voor komend seizoen. En nee we zijn er nog lang niet als V.V. Krekkers. Heb jij interesse om een team te trainen komend seizoen? Meld je dan aan bij de technische commissie. Want wie wil dit nu bij de leukste vereniging uit Twente.

gh @ VoV, bericht van Linda Renders, V.V. Krekkers. Foto Jan van den Noort.