Vizier op volleybal

 

Trainersnieuws bij VC WIK Groot-Ammers.

VoV, 01-03-2021. 13:55 uur. Na twee incomplete seizoenen heerst, bij zowel de heren Van Wolferen en Lacroes als bestuur en technische commissie van VC WIK Groot-Ammers, het gevoel dat we er nog niet het maximale uit hebben kunnen halen.

Bij zowel Dames 1, wat uitkomt in de 1e divisie en waar ze primair verantwoordelijk voor zijn, als wel bij de diversen jeugdteams waar zij hun aandacht aan besteden, was een stijgende lijn ingezet qua prestaties en talentontwikkeling, maar het coronavirus heeft dat zo goed als stopgezet. Zowel het bestuur als technische commissie is dan ook zeer content met het verlengen van de contracten van Arie en Ronald en hopen gezamenlijk door te kunnen gaan waar we gebleven waren.

Dames 1 zal ook in het seizoen 2021/22 weer in de 1e Divisie starten. Om het team compleet te krijgen zijn we nog op zoek naar een spelverdeelster en midden, mocht je interesse hebben en een keer mee willen trainen, meld je dan aan via tc@vcwik.nl

Gerard Koeman neemt afscheid van VC WIK Groot-Ammers:  VC WIK Groot-Ammers neemt na twee seizoenen afscheid van Gerard Koeman. Gerard Koeman had de leiding over het eerste heren team sinds begin van het seizoen 2019/2020. In het eerste seizoen haalde hij met het team een keurige 4e positie in de 2e divisie en mede door het opnieuw indelen van de landelijke competitie mocht het team promoveren naar de 1e divisie.

De start van het seizoen was veelbelovend met direct een 4-0 overwinning, maar had ook een keerzijde met het definitief wegvallen van middenman Jelle van Tol, Jelle kampte al langer met blessures, maar moest de strijd om terug te keren nu definitief staken. De goede start kon in de drie resterende wedstrijden niet worden vastgehouden en er werd niet meer gewonnen, daarna werd de competitie definitief beëindigd door de corona-maatregelen.

Bij zowel Gerard als de selectie heerste het gevoel dat de visie op het spel en trainingen te verschillend waren om dit door te zetten naar een nieuw seizoen. De technische commissie heeft dan ook in goed overleg met Gerard besloten dat Heren 1 het nieuwe seizoen in de 1e divisie gaat beginnen met een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur van VC WIK begrijpt en steunt deze keuze uiteraard.

We bedanken Gerard voor zijn onvermoeibare inzet van de afgelopen twee jaar en wensen hem veel succes in de toekomst.

gh @ VoV, persbericht VC WIK Groot-Ammers. Archieffoto Arie van Wolferen.