Vizier op volleybal

 

Transfer Iris Scholten naar USC Münster.

VoV, 28-04-2021. 6:48 uur. Diagonaal Iris Scholten maakt in de Duitse Bundesliga de overstap van NaWaRo Straubing naar USC Münster. Ze tekende een contract voor een jaar. Bij NaWaRo Straubing was Scholten de belangrijkste aanvalster en zij behaalde de vierde plaats op de topscorerslijst van de Bundesliga in het afgelopen seizoen.

“In het duel tussen haar oude en nieuwe ploeg in het afgelopen seizoen liet ze zien welke kwaliteiten ze als aanvalster heeft, zij is blij met de transfer en wij zijn dat zeer zeker ook.” Aldus de zegsman van USC Münster.

Iris Scholten speelde voor haar Straubing periode bij Rote Raben Vilsbiburg. Mede bepalend voor haar keuze was dat Münster maar een paar uur rijden van Nijmegen afligt. “Spelen in de buurt van familie en kennissen heeft de doorslag voor mijn keuze gegeven.”

Iris Scholten speelde in Nederland voor Switch 87 in Millingen, VoCASA in Nijmegen en het Talent Team Papendal. Met Alterno Apeldoorn werd ze in 2018 verliezend finalist in de strijd om de landstitel.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Michael Mücke, website USC Münster.