Vizier op volleybal

 

Transfernieuws, nationaal en internationaal

VoV, 12-05-2024. 6:40 uur. Op de website van TSV Haching München staat een interview met hun nieuwe Nederlandse aanwinst Tieme de Jong, die van SSS Barneveld naar Zuid-Duitsland en de Bundesliga verhuist

Spelverdeler Tieme de Jong zegt het nauwelijks te kunnen afwachten om kennis te maken met zijn nieuwe teamgenoten en de club. Zijn grootste uitdaging zit erin om het schaakduel met het blok van de tegenstander te winnen en zijn aanvallers in scoringspositie te brengen. “Via zijn goede vriend Austin Matautia, die in het verleden voor Lycurgus en voor de “Green Heroes’ speelde ben ik Haching München ook gaan volgen. In ben een volleybal workaholic en zal mij iedere training en elke wedstrijd maximaal voor de ploeg inzetten.”

Enfin als u het interview helemaal wilt nalezen kun u daarvoor op DEZE LINK  klikken.

Anneclaire ter Brugge, die aan het eind van het vorige seizoen een aantal maanden in Italië bij Cuneo speelde, zal de overstap maken naar de Bundesliga en voor VC Wiesbaden gaan uitkomen. Eerder kwam ze uit voor het Roemeense Alba Blaj en was ze ook actief in Polen en Puerto Rico.

Michiel Ahyi, vorig seizoen als speler van Giesen topscorer in de Bundeliga, verruilt Duitsland voor Zuid-Korea. Hij gaat spelen voor Woori Card in Seoel, dat het voorgaande jaar als derde de competitie afsloot.

Ruth Zijlstra verhuist naar onze Zuiderburen. Na Dynamo Apeldoorn wordt haar volgende club het Belgische Roeselare, waar ze collega wordt van Lynn Blenckers.

Ook hebt u op VoV kunnen lezen dat Anneke Ykema de overstap van US Amsterdam, volgend seizoen uitkomend in de Superdivisie naar Sliedrecht Sport in de Eredivisie maakt.

Het super seizoen van Conegliano in Italië, dat met viervoudige bekerwinst werd afgesloten, heeft personele gevolgen voor de selectie. Eerder werd al bekend dat mid Robin de Kruijf ermee zal stoppen en dat de Amerikaanse speelsters Kelsey Robinson en Madison Bugg de club zullen verlaten voor een volleybalavontuur bij de League One Volleyball in eigen land. Naast deze twee USA-speelsters vertrekt ook hun landgenote en veel scorende Kathryn Plummer bij Conegliano, zij maakt de overstap naar het Turkse Eczacibasi.

VakifBank heeft uit Italië de international Caterina Bosetti vastgelegd. Bosetti speelde de laatste vijf jaar bij Novara. Ter vervanging van deze vacante positie haalde Novara de Japanse Mayu Ishikawa van Firenze.

De Russische Arina Fedorovtseva, een van de sterren van de Turkse kampioen Fenerbahce, verhuist naar China. Zij gaat spelen voor Shanghai Bright Ubest, waarvoor afgelopen seizoen de nu vertrokken Mexicaanse ster Samantha Bricio de punten tegen de vloer sloeg.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s CEV