Vizier op volleybal

 

Transfers Meinders, Mulder en Hoogers.

VoV, 22-06-2022. 16:04 uur. Na Britt Bongaerts en Femke Stoltenborg wordt Fleur Meinders de derde Nederlandse spelverdeelster die de overstap naar de Ladies in Black Aachen in de Duitse Bundesliga maakt. Fleur verruilt Apollo 8 Borne voor haar eerste buitenlandse volleybal avontuur.

“Aachen is van plan om Fleur Meinders in de komende twee jaren naar het niveau van de Duitse Bundesliga te laten groeien. Fleur had op zich opmerkzaam gemaakt omdat ze al op jeugdige leeftijd in de top van de Nederlandse Eredivisie speelde, ze linkshandig is een sterke opslag heeft” aldus Mareike Hendriksen, de assistent trainster bij de Ladies in Black. Fleur verheugt zich nu al op het seizoen in Aachen en ziet uit naar de alom geroemde prachtige atmosfeer bij de thuiswedstrijden.

Het lijkt wel of Bundesliga club Schwarz-Weiss Erfurt een link met Nederlandse speelsters heeft (gekregen). Nadat Demi Korevaar en Romy Brokking de overstap naar Erfurt maakten, was met de komst van Vera Mulder (van Sliedrecht Sport) het Oranje trio bij de club compleet. Vera Mulder is gehaald voor de diagonaalpositie en men verwacht dat zij de kwaliteiten heeft om aan een succesvol seizoen van Erfurt te kunnen bijdragen.

Vandoeuvre Nancy Volley-Ball wordt de nieuwe club van passer loper Puck Hoogers. Zij wordt met haar 18 jaar de Benjamin van de ploeg. Puck maakte de overstap vanuit de Bundesliga (NaWaRo Straubing) naar Frankrijk. In Nederland kwam ze o.a. uit voor VC Velden, FAST en Talent Team Papendal.

Eerder werd al bekend en werd het gerucht bevestigd dat Nika Daalderop het volgend seizoen zal uitkomen voor VakifBank Istanbul. Met Paola Egonu verhuizen zij vanuit de clubs Novara en Conegliano naar Turkije.

Robin de Kruijf heeft haar verblijf in Conegliano met een jaar verlengd.

Freek de Weijer gaat Griekenland verlaten en gaat het volgende seizoen in Italië spelen. Zijn nieuwe club is Piacenza, de vorige was A.O.P. Kifissias.

Maarten van Garderen verlaat Modena. Hij speelt het volgende seizoen wel weer in Italië, Siena wordt zijn nieuwe werkgever.

“What’s in a name” zou je kunnen denken als je leest dat Madison Klungel van CSUN in de Verenigde Staten de transfer naar de Seton Hall University maakt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Fleur Meinders, Rudy van ’t Rood.