TTP bezorgt Regio Zwolle Volleybal kater!

VoV, 08-02-2020. 18:35 uur. Het Talent Team Papendal heeft deze jaargang een prominente rol in de finale van de reguliere competitie. Afgelopen woensdag konden ze het niet bolwerken tegen FAST, waardoor de ploeg uit Gennep op de drempel van de Kampioenspoule kwam en veertien dagen daarvoor klopten ze Dros – Alterno, dat daardoor min of meer veroordeeld tot spelen in de degradatiedriekamp.

Vanmiddag was Regio Zwolle Volleybal de tegenstander, ook een team dat balanceert op het dunne balkje tussen Kampioenspoule en Degradatiepoule. Een belangrijke rol dus wederom voor de talenten. Twee plaatsen waren nog in de Kampioenspoule te vergeven, FAST was eerste gegadigde volgens de huidige stand, Zwolle de tweede en Set-Up de derde.

Teams stonden respectievelijk op 25, 22 en 22 punten. Morgen speelt FAST tegen Set-Up, zij zaten vandaag in spanning hoe e.e.a. zou aflopen. Met 0-3 of 1-3 is Zwolle zeker van de Kampioenspoule, op basis van het set quotiënt, en mogen de andere twee teams om het laatste ticket strijden. Maar bij 3-0 of 3-1 zou Zwolle dik in de problemen kunnen komen. Go Cheetahs go, op deze aanmoedigingen hoopte de ploeg uit Zwolle van hun meegereisde fans.

En die hadden ze in het tweede deel van de eerste set ook wel hard nodig. Bij 0-1, 7-8 en 9-10 hadden ze nog voorgestaan, na 12-11 veranderde het allemaal. TTP sloeg zich met punten van Iris Vos en Jette Kuipers naar een 16-12 en 21-14 voorsprong, en daarmee was de strijd in de eerste set wel gestreden. Het werd 25-15 voor de talenten. De servedruk (6 om 1 aces) en een betere aanvallende score maakten het verschil. Zwolle had een valse start en moest des te harder aan de bak vanaf de tweede set.

TTP pakte in de tweede set meteen het initiatief en hield dat heel lang vast. Bij de tussenstanden 4-1, 10-5, 12-7 en 17-11 lagen ze ver voor en koerste Zwolle regelrecht op de tweede set nederlaag aan. Het herstel, o.a. via scores van Nova Marring, bracht de zes punten achterstand terug naar drie bij 20-17 en dat verschil bleef staan tot en met setpoint op 24-21. Zwolle wilde zich niet gewonnen geven en scoorde een serie van vier punten op rij, waarmee ze zelf bij 24-25 op setpoint kwamen. Maar het niet konden verzilveren, TTP trok de winst met 27-25 naar zich toe en kwam op 2-0 in sets.

Donkere wolken boven Zwolle, ze moesten nu drie sets winnen om de schade tot één puntje beperkt te houden. TTP had drie sets de kans om zelf minimaal twee punten bij te schrijven en twee sets voor een driepunter. Iris Vos (TTP) en Nova Marring (Zwolle) maakten beide 10 punten tot en met de tweede set.

Het spelbeeld veranderde vooreerst niet in de derde set. TTP deelde de lakens uit en kwam op 8-3, 12-6 en 15-10. Zwolle vocht voor wat het waard was om niet in drie sets ten onder te gaan (15-12), maar het leek erop dat TTP het beste voor het laatst had bewaard. Voor hun laatste wedstrijd. Zij herstelden het verschil en waren bij 18-13 hard op weg om hun laatste duel van dit seizoen met succes af te sluiten. En Zwolle een domper van jewelste te bezorgen. Zwolle kwam nog en keer terug (20-18, 23-22), maar kwam met 25-22 te kort voor een vierde set.

Deze nederlaag houdt Zwolle op 22 punten, hetgeen inhoudt dat als FAST en Set-Up morgen de punten verdelen, Zwolle het kind van de rekening wordt. Set-Up heeft aan twee setjes genoeg, een 3-0 of 3-1 nederlaag voor de ploeg uit Ootmarsum zou op basis van set quotiënt de Kampioenspoule voor Zwolle betekenen.

De drie topschutters van deze partij kwamen allemaal voor TTP uit, Annika de Goede maakte er net als Iris Vos 14, Jette Kuipers kwam tot 13. Met 57 om 41 punten had TTP ook de veel betere eigen score.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.