TTP laat VoCASA met lege handen vertrekken

VoV, 12-12-2018. 4:35 uur.  Gisteravond ontving het Talent Team Papendal op Valkenhuizen Arnhem het Nijmeegse VoCASA voor hun elfde wedstrijd van dit seizoen. TTP is aan een heel goed seizoen bezig en wist in de periode voorafgaand aan dit duel Dynamo, Zwolle, Zaanstad, Orion en Taurus aan hun zegekar te binden, terwijl VoCASA minder succesvol was. De vraag was dan ook of VoCASA de TTP serie zou kunnen beeindigen of dat de talenten gewoon doorstoomden.

Dat laatste was het geval, al leek het er in de eerste set bij een 7-11 tussenstand op dat VoCASA een antwoord had gevonden op de dadendrang van de jongelingen. Echter de serie naar 11-11 veranderde de krachtverhoudingen binnen de lijnen. Even ging het gelijk op (17-16), daarna nam TTP afstand (19-16) en liet zich niet meer in de problemen brengen. De 25-19 maakte een 1-0 setstand. Martijn Brilhuis (TTP, 6 punten) en Colin Zuijdgeest (VoCASA, 5 punten) lieten in de ze set de meeste punten noteren voor hun team.

Na 5-4 in de tweede set liep TTP uit naar 9-6 en 14-7. Opnieuw was het gaatje geslagen, VoCASA verweerde zich daarna knap en kon het verschil terugbrengen naar vier punten bij 19-15, maar echt bedreigend werd het niet. TTP hield afstand en won met 25-20. Opnieuw relatief duidelijk.

Bij 15-15 in de derde set had VoCASA een aanvankelijke achterstand (10-6) weggewerkt en mocht erop hopen de wedstrijd met minimaal één set te kunnen verlengen. Echter in het vervolg zette TTP nog tien punten op het scorebord, en kon VoCASA er maar drie laten noteren.  De 25-18 betekende een 3-0 zege voor de thuisploeg.

TTP was op alle onderdelen de beter scorende ploeg. Het totaal aan eigen punten van 58 om 42 kwam via een aanvallende score van 45 om 35, een score via aces van 7 om 4 en via 6 om 3 blokpunten tot stand. Martijn Brilhuis werd met 21 punten topscorer van de partij, bij Colin Zuijdgeest stopte de teller op 13.

TTP staat nu derde in de stand met 11-23, VoCASA bezet de zevende positie met 11-9. Zaterdag gaat TTP in Groningen op bezoek bij Abiant Lycurgus, VoCASA krijgt Coniche Topvolleybal Zwolle als tegenstander in Nijmegen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.