Twee dompers voor Sliedrecht Sport II

1617SliedrechtSportH2

VoV, 15-03-2017. 8:03 uur. Afgelopen zaterdag hadden we de stieren van Houten over de vloer. Een belangrijke pot voor Taurus, want de mannen van het tweede kunnen de punten nog goed gebruiken om zich te handhaven in de 1e Divisie B. Maar dan moet het team wel juist op het formulier opgesteld staan. Als je dan als niet-opgestelde speler vervolgens niet op de tribune wilt plaats nemen, riskeer je dat de wedstrijd op een directe 4-0 verlies uitdraait. Na de nodige discussie werd er toch besloten met de wedstrijd door te gaan en voegde de speler zich toe in het publiek. En startte de wedstrijd een klein half uur later dan gepland.

Zoals eerder in de competitie wel is gebleken zijn we het sterkst als we achterlopen in punten. In de wedstrijd tegen Taurus was dit ook het geval, waarin de eerste set werd begonnen met een 2-7 achterstand. Of onze hoofden er niet naar stonden of omdat er overal rode vlaggen wapperden, er werd zwak begonnen. Maar de achterstand werd weggewerkt naar een voorsprong van 15-11 en zo werd de eerste set gestaag voortgezet naar een winst van 25-22.

Als de tweede set word gestart zit de moed er goed in. En dat blijkt ook uit de voorsprong die werd genomen. De rollen werden omgedraaid en er werd in ons voordeel een 7-3 voorsprong bereikt. In dit geval nam Taurus (nog) niet de overhand, want de voorsprong werd uitgebreid naar 17-9. Totdat Taurus het voortouw begon te nemen. Zij zagen, nadat er van onze kant gewisseld werd, kans om vol in de aanval te gaan en dat begon bij de service. Met succes heeft Taurus de achterstand weten om te buigen naar een 21-21 gelijkspel. Waarna zelfs op setpoint voor Sliedrecht (24-23) de tweede set alsnog werd gewonnen door Taurus met 24-26.

Een flinke domper, maar in de derde set niets van te merken. Er werd fel gestreden waarin het met de eerste paar punten aardig gelijk op ging en vervolgens Taurus vanaf 10-8 aan het kortste eind trok. Sliedrecht bouwde op naar een voorsprong van 21-13 waarna Taurus besloot om nog een time-out aan te vragen en orde op zaken te krijgen. De set werd clean uitgespeeld tot een tweede wedstrijdpunt met een eindstand van 25-15.

Dan de vierde set. Een servereeks tegen leidde tot een 4-9 achterstand. Een achterstand waarvan geprobeerd is deze recht te zetten en dat weliswaar ook lukte tot een stand van 9-11, waarna het wederom alsmaar afzakte. Waarbij nog op 14-20 een time-out werd genomen maar even later niet het verschil in gemaakt kon worden. Er moest een beslissende vijfde set aan ten pas komen, want de vierde set ging naar Taurus met een stand van 15-25.

Opnieuw een domper. Dan maar drie punten thuis houden was het motto, wel niets was minder waar. Geen moment, op het eerste punt na, is er een voorsprong bereikt en kon Taurus zich met een 11-15 setwinst drie extra punten rijker rekenen. Punten waarvan werd gedacht ze het zeer moeilijk gemaakt zou worden, maar uiteindelijk zo uit eigen hand meegegeven. Zonde. Maar het zijn ze gegund!

De stand van zaken nu: MKB Accountants/VCV HS1 72 ptn uit 18 wedstrijden op één. Op twee City Lens Krimpen HS 1 met 60 ptn uit 17 wedstrijden. Op drie Laudame Financials VCN HS1 59 ptn met 18 wedstrijden, op vier SV Dynamo Apeldoorn HS 2 met 56 ptn uit 17 wedstrijden en Sliedrecht Sport HS 2 met 51 ptn uit 18 wedstrijden numero vijf.

Aankomende zaterdag zijn we vrij van competitie, maar mogen de jonge talenten van het Nederlandse volleybal strijden voor de NOJK finale. De week erna zal de competitiewedstrijd tegen Zaanstad HS 2 uit in Koog aan de Zaan gespeeld worden. Om 15:00 uur zal het fluitsignaal te horen zijn!