Vizier op volleybal

 

Twee keer Oranje vs België (m): 5-5

VoV, 02-09-2018.  7:54 uur.  De Oranje volleybalheren hebben in Barneveld met 2-3 (17-25, 21-25, 25-18, 25-23, 11-15) verloren van België. In de tweede oefenwedstrijd tegen de Zuiderburen waren de rollen omgedraaid, voor het enthousiaste publiek in De Meerwaarde verloor Nederland nu wel de vijfde set. In de tweede oefenwedstrijd tegen België, gisteren werd er met 3-2 gewonnen achter gesloten deuren op Papendal, begon bondscoach Gido Vermeulen met: Wessel Keemink, Maarten van Garderen, Thijs ter Horst, Michael Parkinson, Tim Smit, Nimir Abdelaziz en Dirk Sparidans.

De Belgen toonden in de eerste set aan geleerd te hebben van de wedstrijd van vrijdag en ze begonnen sterk. Met een scherpe service en een goede side-out, wisten de Zuiderburen de regie in handen te nemen en wonnen ze de eerste set met 17-25.

Ook in de tweede set wisten de Belgen een kleine marge te veroveren, mede dankzij het sterke spel van uitblinker Tomas Rousseaux. Die marge hielden de gasten vast en ook de tweede set werd verloren door Oranje: 21-25.

Vermeulen besloot dan ook in te grijpen en in de derde set stond spelvervedeler Daan van Haarlem in het veld op de plek van Keemink. Ook kwamen Wouter ter Maat, Jasper Diefenbach en libero Just Dronkers in het veld. Dat zorgde voor positieve energie. Oranje won de derde set met sterk spel vol energie met 25-18 en wist in de vierde set op cruciale momenten ook nipt het verschil te maken: 25-23.

Daarmee werd er een vijfde set afgedwongen en die werd erg spannend. Helaas voor het publiek in Barneveld kon Oranje het nu niet afmaken tegen de Zuiderburen en eindigde het in 11-15 voor België. Bij Nederland werd Ter Horst (foto) topscorer met 18 punten, Rousseaux was de sterkste Belg met 21 punten.

Gelderland Cup op weg naar WK: Voor het WK start volgt nu alleen nog de Gelderland Cup voor de lange mannen. Met dat tweeluik tegen Argentinië werken bondscoach Gido Vermeulen en zijn mannen hun generale repetitie af voor de eerste WK – deelname van de Nederlandse mannenploeg sinds 2002. Op weg naar het WK in Bulgarije en Italië zijn dit de uitzwaaiwedstrijden voor Oranje na de lange voorbereiding.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto CEV.