Twee keer Oranjewinst in Polen

PoolsevlagRSZ

In de Poolse Orlen Liga won Maret Balkestein – Grothues met Atom Trefl Sopot eenvoudig van Muszynianka. Voor 2.000 toeschouwers werd het 3-0, de tegenpartij kwam niet boven de twintig punten uit. Maret haalde een scoringspercentage van 43% bij totaal 11 aanvallende treffers. Totaal scoorde ze 14 keer.

In de eerste twee sets liep haar ploeg vlot naar 21-12 in de eerste en 21-15 in de tweede set. Maret had met de punten bij 22-13 en 24-14 (eerste set) en 23-16 en 24-16 (tweede set) aan het eind het vizier nog scherp staan. In de derde leek het meer gelijkwaardig te worden na de 8-7 tussenstand. In het middendeel nam Sopot naar 16-8 afstand en via 21-17 werd het 25-20.

Bij de mannen in Polen viel Tijmen Laane in de derde set bij de wedstrijd tussen MKS Bedzin en Wegiel in en hij bleef in de vierde en vijfde in de basis staan. Zijn ploeg moest een 0-2 achterstand wegwerken om nog een tiebreak af te dwingen. Dat lukte in de derde set na een 15-21 achterstand nog en in de vierde konden ze het verschil bij 21-19 vasthouden. Setstanden 22-25, 19-25, 29-27 en 25-21. Die vijfde set ging met 15-17 naar de gasten. Tijmen sierde zijn debuut op met 10 punten.

Thomas Koelewijn boekte met AZS Olsztyn een 3-1 zege over Bydgoszcz. Na twee sets was er volkomen evenwicht (25-23, 23-25) in setstand en setpunten. Vervolgens sloeg de ploeg van Koelewijn zich via 25-17 en 25-21 naar de 3-1 zege. Thomas stond vier sets in de basis en was goed voor 13 punten.