Twee NL-duo’s door poulefase CEV Future in Madrid

VoV, 20-05-2023. 2:41 uur. Leanne van Vegten en Kirsten Bröring gingen via twee zeges in de kwalificaties van het CEV Future toernooi in Madrid naar het hoofdtoernooi. Annemieke Driessen en Serena van der Made werden in de eerste ronde van de kwalificaties via 21-14 en 21-13 uitgeschakeld door een Spaans duo.

In de kwalificaties wonnen Van Vegten/ Bröring de eerste set in de eerste ronde nipt (23-21) van het Bulgaarse duo Vili/Raya, dat in de tweede set op een dikke nederlaag (21-8) werd getrakteerd.

In ronde twee waren ze te sterk voor het Zweedse tweetal Rudberg/Jernbeck. Met 21-15 en 21-16 gingen ze door naar het hoofdtoernooi, waarin ze in poule D werden ingedeeld. In poule D komen ook Wies Bekhuis en Desy Poiesz uit, die zich daarvoor rechtstreeks hadden geplaats.

Het hoofdtoernooi begon gisteren voor de twee Nederlandse duo’s, die allebei twee wedstrijden speelden.

Bekhuis/ Poiesz behaalden tegen het Engelse duo Keefe/ Tucker een 2-0 zege. Via twee keer 21-15. Een lagere foutenlast en betere aanvallende en serverende scores maakten het voordelige verschil voor Nederland.

In de tweede wedstrijd om de poulewinst en rechtstreekse plaatsing voor de kwartfinale was het Spaanse duo Gonzalez/ Guidarelli, dat in de eerste ronde van Vegten/ Bröring had verslagen, de tegenstander.

Het werd een driesetter met in de tweede set een spannende ontknoping. De eerste set werd met 21-13 verloren door het BTN-duo, in de tweede herstelden ze zich knap en dwongen via 19-21 een tiebreak af, daarin waren ze met 12-15 de betere partij.

In de kwartfinale spelen ze vandaag tegen een Spaans of Portugees duo, dat als winnaar uit een van de partijen uit de ‘Round of 12’ komt.

Van Vegten/ Bröring verloren hun eerste wedstrijd van Gonzales/ Guidarelli met 2-0. Tot 15-15 in de eerste set was de score gelijk opgaand, daarna namen de Spaanse dames afstand naar 18-15 en wonnen met 21-16. In set twee nam Spanje na de 10-9 tussenstand ruim afstand en pakten zij met 21-14 de 2-0 zege.

In de verliezersronde van de poule speelde het NL-duo tegen de Engelsen Keefe/ Tucker, die dus eerder van Bekhuis/ Poiesz verloren hadden. Nederland verloor de eerste set met 18-21, maar kwam in de tweede supersterk terug via een hele dikke 21-10 zege.

De spannende derde set, die een plaats in de ‘Round of 12’ kon opleveren, was ook heel lang spannend en duurde voort tot na de normale lengte. Uiteindelijk pakte Nederland met 20-18 de winst en ging dus door naar de tussenronde, waarin de winnaars hun ticket voor de kwartfinale kunnen verdienen.

In de ‘Round of 12’ spelen van Vegten/ Bröring tegen het Zwitserse duo Bossart/ Zobrist.

We houden u op de hoogte over de afloop.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV/ FIVB.