Twee punten in de pocket bij Volley Meerkerk ’95 D1.

VoV, 11-12-2023. 10:13 uur. Zaterdag 11 december kwam Next Volley Dordrecht D1 op bezoek in de Linde. Met een goed gevulde tribune vol met enthousiaste fans begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste set werd prima begonnen en vanaf 9-9 namen wij de leiding. Het spel werd goed verdeeld over de verschillende posities, maar we scoorden voornamelijk over de buitenkanten. Door snel spel konden we meerdere keren door de blokkering van Next Volley heen slaan. Ondanks het snelle spel bleef Next Volley dichtbij.

Het werd 20-20, daarna keken we tegen een twee punten achterstand aan, maar ook daar vochten we onszelf terug tot 24-22. Toen hadden we de set af moeten maken, maar dat gebeurde helaas niet. We kwamen ook op 25-24 en op 26-25, maar we beloonden onszelf niet met de setwinst. We wisten op het belangrijkste moment niet de punten te maken en verloren de set daardoor met 27-29.

In de tweede set liep het tot 10-10 gelijk op, daarna liepen wij uit. Dit keer hielden wij de voorsprong vast. Vooral Julia en Romy waren warm en scoorden met hun hard geslagen aanvallen. Op de netduels hadden we getraind en dat was te zien, want meerdere ballen werden naar de grond gedunkt. Op 15-13 kreeg Next Volley nog een gele kaart vanwege een te felle reactie en een felle scheidsrechter die daar meteen iets van vond. We wonnen de set daarna met 25-21.

In de derde set kwamen we al snel op een 4-0 voorsprong, maar een serviceserie van vijf punten tegen zorgde voor verandering. Op een 7-13 achterstand nam Michel een time-out. Vanaf dat moment vochten wij ons langzamerhand terug en op een 20-19 voorsprong deden we nog een slimme dubbele wissel, waardoor wij drie aanvallers behielden. Bij de op twee na laatste bal van deze set oordeelde de scheidsrechter dat de bal in was – waar ieder ander dacht dat de bal uit was. Dat was nu eens een keer in ons voordeel en bracht ons op 23-21 voorsprong. Een laatste harde aanval was het 25e punt, tegen 22 voor Dordrecht.

In de vierde set kregen we na een eigen serie van vijf punten een reeks van acht punten tegen. In die serie op een 4-6 achterstand kregen wij ook een gele kaart vanwege het te langzaam terugrollen van de bal. We kwamen in deze set moeilijk tot scoren en de diagonaal van Next Volley Dordrecht scoorde gemakkelijk. Het was deze set niet genoeg en we verloren de set met 19-25.

De vijfde set moest de beslissing brengen. Helaas konden we die niet meer binnenslepen en verloren we de set met 10-15. Het lag in ieder geval niet aan de aanmoediging vanaf de tribune en de kant, die was geweldig.

Een 2-3 verlies, twee fijne punten weer binnen, maar we hadden onszelf moeten belonen met een overwinning.

Volgende week spelen we in Sint-Anthonis om 16:00 uur tegen Somas Activia D2 en daarna is het kerstvakantie. Onze vaste supporters willen wij bedanken voor de steun het afgelopen jaar en we wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en tot zaterdag 13 januari om 17:45 uur in de Linde tegen de hekkensluiter Halley.

gh @ VoV, verslag van Ramona Overdijk, Volley Meerkerk ’95 dames1. Foto idem.