Twee video samenvattingen van VC Zwolle vs. Apollo 8.

VoV, 27-02-2023. 5:55 uur. We kunnen ons voorstellen dat velen van u vanwege de NOJK-wedstrijden niet in de gelegenheid waren om de wedstrijd in de kampioenspoule tussen VC Zwolle en Apollo 8 te zien, of er gewoon geen zin meer in hadden om volleybal te kijken nadat er gedurende de hele dag al zoveel wedstrijden bij u de revue gepasseerd waren en u ’s avonds even andere bezigheden had.

Voor u allen hebben we de ideale oplossing, namelijk prima video-samenvattingen van de wedstrijd door Dennis Polman en Marius Verwoert. En helemaal prima omdat er zowel een korte versie (2.30 minuten) en lange versie (bijna 10 minuten) is. En beide keren hebben de makers vanuit hun eigen visie naar de wedstrijden gekeken, hetgeen prachtige beelden oplevert. Echt aan te bevelen om er even voor te gaan zitten en beide video’s te bekijken.

De video van Dennis Polman, de korte versie, staat onder DEZE LINK.

De video van Marius Verwoert, de lange versie, staan onder DEZE LINK.

Veel kijkplezier.

Voor degenen die ook nog een verslag als leidraad voor de wedstrijd willen lezen heeft Marius Verwoert onderstaande samenvatting genoteerd:

Djopzz VC Zwolle Topvolleybal won knap van Apollo 8 en begon daarmee goed in de kampioenspoule van de Eredivisie.  De Zwolse ploeg speelde goed volleybal en behaalde in eigen hal een knappe 3-0 zege.

In de eerste set gingen de teams gelijk op, tot halverwege de set. Zwolle ging makkelijker scoren en uiteindelijk ging die set ruim met 25-17 naar de thuisploeg.

In de tweede set werd het een gevecht tussen beide teams. Een paar mooie blokkering acties van VC Zwolle zorgde bij 19-19 voor een gelijke stand. Tot aan 24-24 ging het gelijk op toen de wedstrijd een lange tijd stil kwam te liggen (wedstrijdtafel), waarna Apollo twee dure fouten maakte en zo eindigde ook deze set in het voordeel van Zwolle.

Apollo 8 miste duidelijk scherpte, want in set 3 kwam VC Zwolle al snel op een 5-1 voorsprong en was het Apollo 8 die de hele set in de achtervolging bleef. De wedstrijd kende één matchpoint en die werd gelijk benut door de thuisploeg. 25-23. De volle 3 punten voor Djopzz VC Zwolle Topvolleybal D1, waarmee ze 2 plaatsen stijgen in het klassement.

Aanstaande woensdag speelt VC Zwolle opnieuw thuis, dan is de tegenstander Friso Sneek. Voor Apollo 8 is het een weekje wachten, op zondag 5 maart wacht Visser Assen/Sudosa-Desto.

gh @ VoV, verslag Marius Verwoert. Video’s Marius Verwoert en Dennis Polman. Foto Rudy Biekart.