Tweede winst op rij Apollo 8 II op Rosstars

VoV, 28-01-2020. 6:02 uur. Afgelopen weekend gingen we naar het verre Rossum: maar liefst 18 minuten in de auto. Mooi werk! Ook geen gehannes in de kantine, want dat kennen ze na zoveel jaren nog steeds niet bij Rosstars D1. Dus hup, omkleden en de hal in en je kunt beginnen. Zal het ons lukken om weer de winst binnen te slepen?

Set 1 begonnen we gelijk op. Tot 8-8 liep het gelijk, maar toen wisten wij de gehele set een voorsprong te creëren. Dit kwam onder andere door een goede service serie van Marije ten Brinke, die drie aces achter elkaar scoorde. Dit resulteerde in een wissel aan de kant van Rossum. De stand wisten we zelfs uit te breiden naar 16-22. Toch kwam Rosstars nog dichtbij naar 20-22, maar trokken wij toch aan het langste eind: 21-25

Set 2 begonnen we sterker: we wisten meteen al een voorsprong te creëren, namelijk 3-7. Maar wij lieten een paar steekjes vallen en bij een achterstand van 9-8 werd er een time out gevraagd aan onze kant. Dit pakte goed uit, tot de stand 14-17. Maar vanaf deze stand ging het bij ons bergafwaarts. We hebben sinds deze stand geen enkel punt meer weten te scoren vanwege de goede serve van Rosstars en onze eigen hoge foutenlast. Met volle moed moesten we de volgende set goed beginnen.

Gelukkig konden we in set 3 de rollen omdraaien. Vanaf de stand van 4-4, serveerde Lindy Donker de stand naar 4-11. Deze flinke voorsprong wisten we de gehele set goed vast te houden. Rosstars werd niet gevaarlijk deze set en met overtuiging wonnen we de set met 17-25.

De laatste set was by far de spannendste set. De gehele set liep gelijk op. Dan stonden wij weer 1 à 2 punten voor, daarna Rosstars weer. Dit wisselde zich zo af. Op een gegeven moment stond het 21-21, waarna Rosstars een punt scoorde. Een time out aan onze kant. Daarna meteen een fout aan de kant van Rosstars, waardoor het wéér gelijk stond. Gelukkig maakten wij hierna twee belangrijke punten, waardoor de stand 22-24 was. Rosstars wist toen nog maar één puntje te pakken, maar maakten wij het laatste punt af en was de tweede winst op Rosstars D1 een feit.

Volgende week spelen wij op een zondag, tegen een gevaarlijke tegenstander: Wevo D1. Vorige keer wisten wij nipt met 3-2 te winnen. We zijn gebrand om deze goede tegenstander nog eens te verslaan! U bent dus van harte welkom op zondag 2 februari om 14:30 in de Veste. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Diede Spekreijse, Apollo 8 Dames 2. Foto Rudy van ’t Rood.