Tweede winst op rij voor Apollo 8

VoV, 21-10-2019. 6:08 uur. Na de midweekse overwinning op Dros Alterno uit Apeldoorn wist Apollo 8 ook te winnen van VC Sneek. In Borne waren de dames op zaterdag 19 oktober met 3-0 te sterk voor de tegenstander uit Friesland.

In het begin van de wedstrijd nam Apollo 8 direct het initiatief en zette de tegenstander goed onder druk. De dames uit Borne hielden de hele set een kleine voorsprong. Met veel servedruk en blokkeerpunten werd de voorsprong uitgebouwd en de set gewonnen met 25-19.

De Bornse formatie hield dit niveau in de tweede goed vast en nam een 2-0 voorsprong (25-21). VC Sneek gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam in de derde set op 2-6. Apollo 8 trok de stand weer gelijk, maar aan het einde van de set kwam de Friese tegenstander op 20-22.

Apollo 8 gaf zich niet gewonnen en de teams maakten er een spannende strijd van met lange rally’s. Op 31-30 wist de thuisploeg het matchpoint te verzilveren en trok daarmee de wedstrijd met 3-0 naar zich toe.

Speelster Carlijn Koebrugge vertelt na de wedstrijd dat het team ondanks de spanning in de derde set bleef geloven in de overwinning. ‘Ja, we maken het ontzettend spannend, maar we bleven als team vechten wat uiteindelijk heeft geleid tot de overwinning’.’

‘Ik denk dat het publiek vandaag een mooie volleybalwedstrijd heeft gezien met veel rally’s en prachtige punten’, licht trainer Bart Oosting na de wedstrijd toe. ‘ Serverend wisten we VC Sneek goed onder druk te zetten en daardoor konden we ons blok goed organiseren. Met maar liefst twaalf blokpunten wat dit de basis voor de overwinning’.

Zaterdag 16 oktober speelt Apollo 8 thuis tegen Regio Zwolle Volleybal. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne.