Vizier op volleybal

 

Tweemaal de volle buit voor Sovoco D1

VoV, 16-12-2019. 6:23 uur. Het deed ons goed te merken dat onze verslagen gemist worden, wanneer het door ziekte en drukte even niet lukt er eentje te produceren. Het kost toch wat tijd om alle belangrijke, en minder belangrijke maar wel leuke, momenten op een rij te zetten, laat staan als je het in rijm doet. Maar het is duidelijk; nog een keer overslaan kan echt niet!

Nu dus een poging twee verslagen in één te stoppen. Komt ie: We hebben twee zaterdagen op een rij, een keer thuis en een keer uit, 4-0 gewonnen. Zo. Eigenlijk heel eenvoudig en zeker niet tijdrovend. Hier dan maar bij laten…? Nee… dat is ook weer niet leuk.

Vorige week mochten we eindelijk weer thuis spelen en wel tegen hekkensluiter Amsterdam. De grootste uitdaging was eerlijk gezegd om zelf een goed niveau te blijven neerzetten. En met een paar korte mindere fases daargelaten, lukte dat behoorlijk! Evi had bij het meedoen bij Dames 3 haar enkel geblesseerd. Maar, voordat we daar dames 3 of hun tegenstanders de schuld van geven; dit gebeurde al bij de warming-up….

Vraag niet hoe?! Ze speelde er gewoon nog drie sets mee en ook bij ons had ze een invalbeurt, maar later bleek helaas wel dat ze er meer last van had dan gehoopt. Uiteindelijk stond er vrij snel 25-12, 25-19, 25-17 en 25-13 op het formulier. Jammer dat we er niet in slaagden om nog meer en uitgebreider te wisselen, zodat echt iedereen wat meer speeltijd kon krijgen.

Na afloop was er eerst de teleurstelling van de traktatie van Cees die niet kwam. Toen de vreugde bij de mededeling dat hij dat ging goed maken met een teamschaal. Gevolgd door weer een teleurstelling bij de kennis dat dit heel lang zou gaan duren. Maar weer rechtgetrokken door een snel bezoek aan de winkel en voilà; daar stonden ineens toch nog meerdere taarten op tafel! Heerlijk.

Na een gekke week trainingen, met meerdere afwezigen vanwege werk en vooral ziekte en blessures, stond zaterdag dan Huizen op het programma. Een bijzondere ontmoeting, want meerdere uit ons team hebben een verleden bij deze vereniging en hun libero – Goyce voor intimi – heeft een lang Sovoco verleden. Vriendschappen mochten deze strijd echter niet in de weg staan en gezien de stand waren we het verplicht ook hier ruim te winnen. Maar dat moet je dan nog wel even doen…

Door ziekte en andere verplichtingen stond Anto alleen aan het roer. Geheel in stijl met een sneeuwpoppen jurk! Waar Evi gelukkig weer voldoende hersteld was, na nog een training overgeslagen te hebben, bleek bij de warming-up dat Franke’s kuit het toch niet ging doen, na donderdag ook al aan de kant te zijn gebleven. Balen!

Met de SSV en diverse ouders op de tribune, was de juiste sfeer meteen gezet! We begonnen met Sandra, Kirsten, Daphne, Kyra, Lieke, Daniela en Hanneke. Direct pakten we een paar mooie punten, maar door een service-serie van beide kanten, ging het toch redelijk gelijk op. Het was even zoeken naar de juiste blok-setting, maar we kwamen er steeds beter in. Jiska kwam er even in voor Kyra. Zo pakten we de 1e set met 21-25.

Met dezelfde startopstelling gingen we verder. Nu stond alles bij ons en we lieten een sterke service-druk zien. Daar had Huizen duidelijk moeite mee. Vanaf de zijkanten sloegen we bovendien de ballen er lekker in. Huizen maakte daarbovenop nog wat eigen fouten en zo wonnen we met 13-25!

De 3e set begon stroef, we kwamen achter te staan, doordat we zelf wat foutjes in pass en aanval maakten. Slordig. Door gas bij te geven en weer scherper te zijn, trokken we dat eenvoudig weer recht. Charla kwam erin voor Daphne en scoorde alles! We deden nog een ‘halve dubbele wissel’, waardoor Jiska ging spelverdelen en Kyra even mocht aanvallen. Als dank voor Kyra’s inspanning speelde Hanneke een bal in haar gezicht… Hoewel het moeizamer voelde, wonnen we weer dik: 14-25.

In de laatste set wisselden Charla en Daphne elkaar voor en achter af. Een mooie twee-eenheid. We hadden even een dip waarin we weer slordiger in passing en aanval werden en er zelfs ballen gewoon tussen mensen in op de grond vielen. Dat mag niet! Dus weer een schepje erbovenop, een paar harde en slimme aanvallen en mooie blokpunten en het daarmee vakkundig afmaken: 20-25.

We hebben gedaan wat we moesten doen; geen punten verspillen. En, niet onbelangrijk: alle vriendschappen zijn gelukkig nog intact! Nu lekker kerstvakantie vieren hoorden we veel om ons heen. Maar nee; dinsdag staat ons nog een bekerwedstrijd te wachten. Om 20.00 uur in Zevenhuizen. Tegen ZVH was vorige jaar een zware dobber, dus we zijn gewaarschuwd. We moeten het dan helaas zonder Evi doen en we hopen dat de rest op tijd in de sporthal kan zijn. Zien we daar nog een paar van onze trouwe supporters? Dat zou super zijn!

gh @ VoV, verslag van Hanneke vd Broek. Sovoco dames 1.