Twente ‘05 H1 door in Regio Beker Oost

VoV, 16-01-2018. 6:30 uur. Met een duidelijke 3-0 overwinning (25-21, 25-21, 25-20) bekert Twente’05 Heren 1 verder in regio Oost. Vooraf werd er al uitgekeken naar de confrontatie door Twente’05 (promotieklasse) aangezien Dynamo Apeldoorn Heren 3 op een hoger niveau speelt (3e divisie). Twente’05 heeft dit jaar als doel gesteld te promoveren naar de 3e divisie, dus deze krachtmeting kon mooi gebruikt worden om te kijken waar het team nu staat. Dit besef was er dan ook zeker bij het team, en vanaf de start van de wedstrijd werd er volop gestreden en van beide kanten want Dynamo maakte direct duidelijk dat ze niet wilde verliezen in de Pathmoshal in Enschede.

Gebruikmakend van de nieuwe wisselregel kon Dynamo veel servicedruk opleggen, waarbij er meermaals een sprongservice serie gemaakt werd in de eerste set door dezelfde Dynamo speler. Maar in het verloop van die set kreeg Twente’05 steeds meer controle in de pass en scoorden zij steeds eenvoudiger in de side – out. Zonder verder in de problemen te komen werd de set binnen gehaald, mede door directe fouten van Dynamo in de aanval.

De tweede set was een herhaling van de eerste en speelden beide teams in dezelfde opstelling. Wederom liep Twente’05 uit door een goede side – out, en werd de aanval bij Dynamo ontregeld door goed verdedigend werk en een goede servicedruk. Met bij vlagen sterk spel en goed volleybal werd het een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij beide ploegen alles uit de kast haalden om de set binnen te halen. Maar Twente’05 kwam nooit echt in de problemen en won ook de 2e set.

In de derde set werd er wel gewisseld, met name bij Dynamo, maar dit veranderde het spel verloop niet. Twente’05 bleef voorstaan en speelde het daarna routinematig uit. Een mooie overwinning voor Twente’05, die hierbij duidelijk laat zien dat ze niet voor niets meestrijdt voor de bovenste plek(ken) in de promotieklasse. Dankzij dit resultaat zit Twente’05 bij de laatste acht van Bekertoernooi Regio Oost.

gh @ VoV, verslag door Jean-Paul Fox, Twente ’05. Foto Michel Mighielsen.