Twents podium in 1AD handhaaft zich

VoV, 12-11-2017. 8:59 uur.  Even een paar kengetallen uit de Eerste Divisie A bij de dames. Er waren drie 4-0 en drie 1-3 uitslagen Twente won met 2-1 van de Achterhoek, bij Twente waren Dynamo en Set-Up verantwoordelijk voor de winst, bij de Achterhoek Dash. Krekkers herstelde zich van het thuisverlies van vorige week en won uit bij de Bevers en rode lantaarndrager Zwolle II verraste Tjoba in eigen huis met 1-3. Dat was het wel in vogelvlucht. Oja, Sudosa gunde Rivo geen setje.

Springendal Set-Up II handhaafde zich op het podium door een indrukwekkende 4-0 zege op WSV Warnsveld. De thuisploeg had opnieuw veel servedruk (16/10 aces) en maakte aan het net een sterke indruk met 45/23 aanvallende punten, terwijl de gasten in de eerste drie sets met een hoge foutenlast veel punten weggaven.  De setstanden 25-16, 25-22, 25-15 en 25-16 waren dan ook overduidelijk.

Ook Dynamo boekte een 4-0 zege in eigen huis. Heva VCV uit Varsseveld kon alleen in de tweede set de spanning erin houden. Pas bij 28-26 viel de beslissing in het voordeel van de ploeg van Johan Booyink uit. In de andere sets hield Dynamo VCV met 19, 15 en 18 punten onder de twintig.

Dat deed Nijhuis Technology Sudosa – Desto ook bij Rivo, geen drie sets maar vier. En ruim. De gasten uit Rijssen gingen er in de eerste twee sets met 25-14 en 25-13 hard af, daarna werd het wat beter maar de 25-18 en 25-17 waren nog steeds overtuigend in het voordeel van de ploeg uit Assen.

VC Zwolle II verraste het normaal thuissterke Tjoba met 1-3. Twee sets hadden de gasten in de finale het efficiëntste eindschot. In de tweede met 26-28, daarmee werd de 25-18 uit de eerste set weggewerkt,  en in de vierde met 23-25. Daarmee maakten ze van de 1-2 voorsprong een 1-3 zege, nadat ze de derde set met 18-25 hadden gewonnen.

Krekkers haalde in Lemelerveld hard uit in de eerste set. Met 14-25. En voegde daar in de tweede nog een stevige tik aan toe. Met 20-25. Maar dat had niet tot gevolg dat thuisploeg de Bevers KO was en de wedstrijd via de derde set verloor. Ze herstelden zich knap en pakten een 25-22 zege, waarmee ze in de wedstrijd bleven en de kansen in eigen hand hielden. En die hielden ze in de vierde set ook lang vast, de 23-25 was nipt, maar besliste de wedstrijd wel met 1-3 in het voordeel van de ploeg uit Maria Parochie.

TiMaX / DeVoKo kon in de eerste set een 17-13 voorsprong niet verzilveren. In twee servebeurten ging Dash er met 19-23 voorbij en won met 21-25. In de tweede set sloegen de gasten zich na 12-14 in een lange serie naar 13-22 en wonnen met 13-25. DeVoKo droeg in de derde set stevig bij aan hun verlies bij door na een 21-21 gelijke stand drie keer voor Dash te scoren, waardoor ze met 22-25 verloren. Merle Roetenberg serveerde de thuisploeg in de vierde set na een 6-7 stand naar 14-7. DeVoKo gaf daarna geen krimp meer en won met 25-17.

Krekkers blijft koploper (7-25), Dynamo maakte weer een puntje op de achterstand goed (6-23) en Set-Up heeft zich ook op het podium gehandhaafd (7-23). Dan volgen Sudosa (7-22) en Dash (7-21).  WSV staat zesde met 7-17. VCV heeft 7-15, Rivo 6-13 en Tjoba 7-13. De Bevers staat op 6-10, DeVoKo op 7-10 en VC Zwolle II sluit de rij met 6-8.