Vizier op volleybal

 

U18 talenten worden zesde bij EK Beach

VoV, 17-06-2019. 4:42 uur. Bij het EK Beach U18 meiden speelden Kim Klein Lankhorst en Desy Poiesz gisteren voor een plaats bij de nummers vijf tot en met acht. De verliezersronde voor de teams die in de kwartfinale uitgeschakeld werden voor de strijd om een podiumplaats.

In deze kleine halve finale waren Vasvári / Vecsey uit Hongarije de tegenstanders, die bij lange na niet waren opgewassen tegen het getalenteerde Nederlandse duo. Het werd een 0-2 zege voor Oranje via de setstanden 14-21 en 15-21. Duidelijke zaak dus. Uit het andere duel voor de strijd om de vijfde plaats kwalificeerden zich via een 2-0 zege Namike/Brailko uit Letland, die als negende geplaatst waren, twee plaatsen beter dan Nederland.

In de openingsset van de strijd om plek vijf was er maar minimaal verschil. Tot aan de virtuele eindstreep bij 21-21. Het duo uit Letland was aan het eind net dat beetje beter en kon op eigen serve na de side out voor 22-21 de winnende treffer bijschrijven. In de tweede set was Nederland de mindere, kon er geen derde set meer uitslepen en verloor met 21-15. Maar de zesde plek is al met al toch een mooi resultaat in het gezelschap van beste Europese jeugdteams.

Bij de jongens versloegen Versteegen / Ooijman het als eerste geplaatste Oostenrijkse duo met 2-1 in de ‘kleine halve finale’ voor een plaats in de finale voor de vijfde plaats. De tweede set gaven ze even niet thuis en verloren ze met 21-8, nadat ze de eerste met 18-21 hadden gewonnen.  In de beslissende derde set bleven ze met 13-15 nipt aan de goede kant van de score.

Echter de strijd om de vijfde plaats verloren ze van Hadar / Day uit Israel.  Na de 21-18 moesten ze in de tweede set met 21-13 genoegen nemen.  Dus ook voor hen de zesde plaats in de eindrangschikking.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.