Vizier op volleybal

 

Uitbreiding technische staf USV Protos H1

VoV, 07-05-2019. 10:15 uur. De eerste aanwinst voor de Utrechtse studenten is binnen; Met grote trots mogen wij bekendmaken dat Bas Bloem vanaf volgend seizoen zijn intrede zal doen in de technische staf van USV Protos.

Professor Doctor Bas Bloem is geen onbekende in de volleybalwereld als geheel en bij Protos in het bijzonder. Als jonge vijftiger positioneert Bas zichzelf qua leeftijd in de jongere regionen van de technische staf. Qua ervaring op niveau is hij echter de nieuwe leider; Bas heeft 5 jaar jong Oranje in de benen en heeft eredivisie gespeeld bij het roemruchte Starlift Voorburg en bij Ortec Nesselande.

De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat dit in de tijd was VER voordat de huidige Protosleden zijn geboren. In deze tijd werd er nog gespeeld met KEIHARD opgepompte witte ballen, tot 15 punten waar je allen kon scoren op je eigen opslag en met passende middenmensen. De huidige studenten noemen deze periode: De Oertijd. Binnen Protos was Bas vooral bekend als “de vader van” die bij alle wedstrijden kwam kijken.

Nadat Bas eind 80-er jaren stopte met volleybal heeft hij zich niet geheel onverdienstelijk gestort op de Geneeskunde met als huidig resultaat een leerstoel in Nijmegen als Neuroloog en heel veel “bijbaantjes” in de Parkinson – wereld. Waarschijnlijk overdrijf ik niet eens heel erg als ik zeg dat Bas één van de meest invloedrijke persoonlijkheden ter wereld is op het gebied van onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Het moge duidelijk zijn dat de rol van Bas in de technische staf van USV Protos niets met zijn werk te maken heeft maar vooral met zijn persoonlijkheid en ervaring. Hij zal zorgen voor innovatie, motivatie en reflectie tijdens de wedstrijden, hiermee de huidige (en toekomstige) coaches ondersteunend. Bas zal zijn persoonlijkheid, vaderschap en volleybalervaring meenemen in de begeleiding van de Utrechtse studenten bij hun Topdivisie avontuur.

gh @ VoV, persbericht USV Protos via Bernhard Schoonbeek.