Uitslagen eerste ronde Nevobo beker (v)

VoV, 12-09-2021. 7:10 uur. Gisteren werd de eerste ronde van de nationale bekercompetitie afgewerkt. We hebben in een beknopt totaaloverzicht de uitslagen bij elkaar gebracht. Bij de dames bestond het programma uit de onderstaande duels, waarbij we er hopelijk geen vergeten zijn.

Flash Veendam vs. VC Bolsward werd 3-2 via de setstanden 25-20, 19-25, 16-25, 25-12 en 15-8. Flash wist dus de 1-2 achterstand met overtuigende setstanden om te buigen naar 3-2 winst.

VC Grijpskerk vs. DOK eindigde in 3-1 voor de thuisploeg. DOK won de tweede set met 24-16, maar trok in de andere met 25-16, 25-22 en 25-21 aan het kortste eind.

Tjoba vs. Flash Nieuwleusen werd beslist in drie sets. Flash kwam alleen in de derde set boven de twintig punten (25-21) daarvoor ging de winst met 25-16 en 25-15 naar Tjoba.

Trivos vs. Dash hielden elkaar na vier sets met zowel de stand als de score keurig in evenwicht. Het werd 25-20, 22-25, 25-22 en 20-25, waarmee de score op 92 om 92 punten uitkwam. Dash had het meeste over en won de tiebreak met 12-15.

Avior vs. Halley kende een ruime 0-3 zege voor de ploeg uit Wehl. Met 7-25, 12-25 en 19-25 wist Avior zich wel steeds per set te verbeteren, maar al met al kwamen ze veel te kort om door te gaan naar de volgende ronde.

Longa’59 vs. Gemini begon met een bliksemstart voor de bezoekers. Ze pakten de eerste set met 16-25 maar kwamen daarna veel te kort om het Longa nogmaals moeilijk te maken. Met 25-12, 25-15 en 25-17 pakte de ploeg uit Lichtenvoorde de 3-1 zege.

VCV Veenendaal vs. Pegasus leverde de bezoekers met een 0-3 zege het ticket voor de volgende ronde op. Ze wonnen met 18-25, 21-25 en nogmaals 18-25.

Dinto vs. Compaen ging met 3-0 naar de thuisploeg. De bezoekende piratendames bleven met hun score op 20, 15 en 21 punten steken.

Kalinko vs. Zaanstad was een viersetter, waarbij de bezoekers genoegen moesten nemen met één gewonnen setje. Meteen in de eerste was het raak met 18-25, vervolgens scoorde Kalinko in de volgende sets, die ze met 25-16, 25-22 en 25-23 wonnen, de meeste punten.

Leython DC vs. Inter Rijswijk werd via een clean sheet in het voordeel van Inter Rijswijk beslist. De thuisploeg bleef met de scores op 22, 22 en 16 punten steken.

PDK vs. Sovoco leek na de eerste twee sets een gemakkelijke prooi voor de bezoekers uit Soest te worden. Met 15-25 en 14-25 kwamen ze op 0-2. Het tij keerde in de derde set en Sovoco kwam via 27-25, 25-22 en 15-12 onder een vloedgolf van tegenpunten terecht, die een 3-2 winst voor PDK opleverde.

VC Roosendaal vs. Volley Meerkerk was in de eerste twee sets een gelijk opgaand duel met 25-27 en 25-22. Daarna hadden de bezoekers het beste van het spel en wisten via 18-25 en 15-25 er met een 1-3 zege vandoor te gaan.

Spivo vs. VC Wik werd in de tweede set met een marathonset beslist. Beide teams konden daarin maar niet het beslissende punt scoren, totdat Spivo bij 34-33 de laatste rake klap uitdeelde. Daarvoor (25-19) en daarna (25-11) was het minder spannend. Spivo won dus met 3-0.

ODI vs. ADC had twee sets die met twee punten verschil beslist werden en twee sets waarin ODI de duidelijk bovenliggende partij was. De eerste en de vierde set won ODI met 25-10 en 25-15. De tweede en de derde kenden met 25-23 en 23-25 een spannend verloop tussen gelijkwaardige tegenstanders. Per saldo dus een 3-1 zege voor ODI.

VCE/ PSV vs. Donki Sjot was in de derde set spannend. Donki Sjot stond op 0-2 in sets via 16-25 en 12-25, maar ondervond in de derde set veel weerstand van een taaie tegenstander. De spanning bleef tot na de normale lengte van de set voortduren. Pas bij 25-26 kon Donki Sjot de armen in de lucht steken en als winnaar naar de kleedkamer gaan.

Zovoc vs. Armixtos kende een 0-3 uitslag via de setstanden 14-25, 11-25 en 15-25. De ploeg uit Amsterdam was een maatje te groot.

Het vervolg op deze eerste ronde volgt op 23 oktober. Dan doen de teams uit de twee Topdivisies ook mee en wordt er via drie- en vierkampen beslist welke teams een kans op Europees volleybal behouden.