Uitslagen OKT dag 7 van statische waarde

160522DomRep

Op de laatste dag van het OKT in Japan stonden er geen te winnen startbewijzen voor de Olympische Spelen meer op het spel. Nederland, Italië, Korea en Japan hadden de buit binnen en konden vrijuit aan hun laatste wedstrijden beginnen. Al zal dat ‘vrijuit’ wel niet voor elk team van toepassing zijn geweest, Kazakhstan bijvoorbeeld zal wel niet met zeven nederlagen naar huis willen en Thailand zal in ieder geval op gelijke (punten) hoogte willen proberen te komen met Japan, voor de eer.

En verder kunnen we ons ook goed voorstellen dat gastland Japan na de nederlaag van gisteren tegen Italië en met 10.000 fans op de tribune, nog één keer vol voor de winst wilde gaan. En dan moet Nederland wel mee, helemaal als ze na de 3-0 zege van Italië eerste willen blijven. Andere teams gaven de wissels speelminuten, omdat er niets meer te halen en niets meer te verliezen was. Maar bij iedereen zal ‘winnen’ nog in de doelstelling hebben gestaan, alleen waren de in te zetten middelen om tot winst te komen niet voor iedere ploeg dezelfde.

Dominicaanse Republiek vs Korea: 3-0 via de setstanden 25-23, 25-11 en 28-26. De coaches van beide teams hadden in de basis plaats gemaakt voor wisselspeelsters uit eerdere wedstrijden. Zij mochten, na een aantal dagen in de wisselhoek te hebben gestaan, nu in actie komen.  Bij Korea ontbrak bijvoorbeeld superster Kim.

In de eerste set kon Korea heel lang het initiatief houden. Op de drempel van de twintig punten stonden ze er zelfs nog vier voor, bij 22-22 was de voorsprong weg, waarna de dames uit de Cariben  met 25-23 de winst pakten. De tweede set ging in rap tempo naar de Dominicaanse Republiek. Via 14-6 en 19-8 werd het 24-11, waarop hun topschutter Martinez de buit binnenhaalde. In de derde set kwam Korea bij 22-24 op setpoint, maar kon het beslissende punt niet maken. Na de 27-26 was het opnieuw Martinez die de set- en wedstrijdwinst voor de Dominicaanse Republiek veilig stelde.

Thailand vs Peru:  3-0 via de setstanden 25-17, 26-24 en 25-23. Thailand pakte de winst via een voordeel op de aanval (44 / 41) en de mindere foutenlast (13/20). Angela Leyva van Peru werd met 21 treffers topscorer van de partij.

In de eerste set liep Thailand na de 16-14 pauzestand bij de tweede technische time out uit naar 25-17. In de tweede set serveerde topscorer Leyva op 24-24 fout, waarna Thailand het setpoint meteen verzilverde.  In de derde doorgang had Thailand steeds licht voordeel in de tussenstanden zonder echt een gaatje te kunnen slaan. Het matchpoint op 24-23 werd door Sittirak benut voor de 25-23 en 3-0 zege.

Italië vs Kazakhstan: 3-0  via de setstanden 25-22, 25-16 en 25-19.  Italië had in het begin van de eerste set de nodige moeite met Kazakhstan. Na 10-14 gingen ze inhalen, bij 15-15 waren ze ernaast en bij 19-17 was er een beslissend verschil. Dat had Kazakhstan bij 22-22 weer weggewerkt, Egonu scoorde 23-22, de challenge op de uitgeslagen aanval had geen succes en met een ace van Chirichella werd de 25-22 setwinst gepakt. In de tweede set domineerde Italië na de 8-6 stand bij de eerste technische time out. Ze liepen uit naar 19-9 en wonnen de set met 25-16.

Kazakhstan ging in de derde set met 5-8 voor de technische time out in. Maar na een blokpunt van Chirichella, een score van Sylla, een ace en een omloopscore van mid Chirichella nam Italië de leiding over. Met 16-14 werd er weer pauze gehouden. Italië liet zich daarna niet meer in problemen brengen en won via 21-17 met 25-19.

Aanval (49/36), blok (8/3) en serve aces (4/1) awaren llemaal in het voordeel van Italië. Alleen hun foutenlast lag iets hoger. Egonu van Italië werd met 21 punten topscorer.

gh @ vizier op volleybal. Foto FIVB. Dominicaanse Republiek is blij met de winst.